Ingezonden persbericht


Persbericht,

Concert Tribute to the Catsband te zien bij de Tros (Ned.2) d.d.Dinsdag 13 december '05 om 23.00 uur.

Volendam, 3 december 2005

Tribute to the Cats Band

De Tribute to the Cats band zag drie jaar geleden als 8-mans formatie het levenslicht en is momenteel 'on the run'. De band opereert succesvol en treedt in den lande veel op in grote zalen waarbij oude tijden herleven. Dat doen zij voor een publiek dat elke keer volkomen uit de spreekwoordelijke bol gaat op de muziek van één van Nederlands meest karakteristieke popgroepen uit de Nederlandse muziekgeschiedenis: The Cats uit Volendam. Een vaste groep fans reist mee naar alle optredens in Nederland. TCB speelt voor zalen van 300 tot 2000 bezoekers, ook fungeren zij regelmatig als podiumbegeleidingsband van Jan Smit. Een snel groeiende groep vaste fans reist mee naar alle optredens.

TCB presenteerde op 29 september jl. zijn debuut Dvd/Cd aan het Nederlandse publiek. Het eerste exemplaar werd aan de bandleden uitgereikt door de Volendamse zanger Jan Smit in aanwezigheid van enkele oud-leden van de legendarische Cats.

De Dvd-box bevat een Dvd en Cd die een concertregistratie weergeven van een optreden dat plaatsvond op 30 oktober 2004 in sporthal Oppderdam te Volendam. Bij de totstandkoming van de productie is niets aan het toeval overgelaten: de beeld- en geluidsdragers voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen van dit moment: DTS, Dolby Surround.

De band is ontstaan doordat enige doorgewinterde Volendamse uitvoerende muzikanten onder hun publiek een nog altijd bestaande behoefte bemerkten naar Cats-muziek. In oktober 2001 besloten twee van de TCB bandleden 'to-be' om een tribute-night te organiseren voor de Cats, welke werd uitgevoerd in maart 2002. Zij hadden in hun de praktijk als uitvoerend muzikanten bemerkt dat vele Nederlandse muziekliefhebbers Cats-muziek nog altijd een warm hart toedragen. Zoals altijd ontstaan bij de borrel de beste ideeën: op de after-party werd besloten de muziek van hun illustere voorgangers opnieuw onder de aandacht van Cats-minnend Nederland te brengen. En wat bleek? Er was een schreeuwende behoefte aan nostalgie: een live optreden van enthousiaste muzikanten waarmee elk optreden voor de toeschouwer een feest wordt!

Voor meer info:

Volendam Music BV, Aloys Buys tel.0299-365451 of 06-54707909.

www.tributetothecatsband.nl


---- --