Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 7 december 2005 , 307

Toekomstige sportleiders doen examen!

Dinsdag 13 december doen de deelnemers aan de opleiding Recreatiesportleider A examen aan het Stedelijk College te Eindhoven. De Eindhovense Sportraad reikt op dinsdagavond (vanaf 19.00 uur) de diplomaâs uit in Sportcafé de Tempel.

De opleiding tot recreatiesportleider A is gestart met subsidie van de gemeente Eindhoven. De cursisten hebben een 4 maanden durende opleiding achter de rug, hierbij is geleerd om les en leiding te geven bij recreatieve en sportieve bewegingsactiviteiten. Daarnaast hebben de cursisten bij verschillende sportorganisaties kennis gemaakt en ervaring opgedaan met verschillende sport- en spelvormen.

Tijdens het examen geven de cursisten âs ochtends les aan de eerste en tweede klassen van het Stedelijk College (aan de Henegouwenlaan). âs Middags wordt het theoriegedeelte afgenomen. De cursisten worden beoordeeld door een examencommissie (van 6 personen), waaronder een vertegenwoordiger van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).
Als alle facetten (de lessen, de stage en het examen) goed zijn doorlopen, ontvangt de kandidaat om 19.00 uur in Sportcafé de Tempel het officieel erkende diploma Recreatiesportleider A. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven