Elfen populair onder jongeren

Elf fantasy

Op de Elf Fantasy Fair in april 2006 vindt een grootschalige fantasyveldslag plaats met minimaal 400 deelnemers. De naar schatting 25000 bezoekers zullen 200 Elfen tegen ongeveer 200 zwaarbewapende Orks zien vechten.

Een week na aankondiging hebben al 130 mensen zich aangemeld voor het Elfenleger. De deelnemers zijn vooral jongeren tot 23 jaar die zich willen bewapenen met pijl en boog tegen het Orken leger. Ongeveer eenderde van de aanmeldingen bestaat uit vrouwen. De ronseling van Orken start in januari.

Het gevecht zal plaats vinden in Midden-Nederland op het terrein van het grootste kasteel van Nederland, Kasteel de Haar. Het is alweer de zesde keer dat de Elf Fantasy Fair wordt gehouden. In de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot het grootste fantasyspektakel binnen Europa. Het aantal bezoekers blijft stijgen. In 2006 verwacht de organisatie 25000 bezoekers.

Op de Elf Fantasy Fair zijn verschillende fantasy-aspecten te zien en ervaren. Er zijn onder andere internationaal vermaarde auteurs die lezingen geven, muzikanten die fantasymuziek spelen en er zijn verschillende workshops over King Arthur, hekserij en druïdisme. In het verleden zijn een aantal bekende acteurs uit Lord of the Rings te gast geweest, o.a. Gollum (Andy Serkis), Denethor (John Noble), en Haldir (Craig Parker). Op dit moment zijn er onderhandelingen met acteurs uit de Disney-filmhit The Chronicles of Narnia.

Meer dan de helft van de bezoekers komt verkleed en besteedt één tot zes maanden om een kostuum te creëren. De leeftijd van de bezoekers loopt uiteen van 6 tot 81 jaar. De kaartverkoop start 15 december 2005.

Kijk voor meer informatie over de Elf Fantasy Fair op www.elffantasy.nl