Ingezonden persbericht




ATOS ORIGIN EN BASE TEKENEN OUTSOURCINGCONTRACT MET LOOPTIJD VAN VIJF JAAR

Zaventem, 13 december 2005 - Atos Origin en de Belgische telecomleverancier BASE hebben een vijfjarige outsourcingovereenkomst ondertekend, waarbij Atos Origin verantwoordelijk wordt voor het beheer van de IT-infrastructuur, applicatiemanagement en operationele ondersteuning. Als onderdeel van de overeenkomst treden veertig medewerkers van BASE, een dochteronderneming van KPN, in dienst van Atos Origin.

Atos Origin wordt verantwoordelijk voor het beheer van de IT-infrastructuur van BASE, inclusief het management van het data center, de service-desk, servers, databasemanagement, beveiliging en opslag. BASE besteedt daarnaast haar activiteiten op het terrein van applicatiemanagement, waaronder onderhoud, uit. Daarnaast zal Atos Origin zorgdragen voor operationele ondersteuning. BASE blijft nauw betrokken bij de strategische koersbepaling van haar IT-activiteiten.

"BASE wil zich door de uitbesteding van haar IT-activiteiten volledig concentreren op haar kernactiviteiten. De ontwikkeling van IT- en softwareapplicaties wordt gekenmerkt door snelle innovatiecycli en strikte testvoorwaarden. Atos Origin onderscheidt zich door haar ervaring met succesvolle implementaties van IT-processen, wat zij ook heeft aangetoond bij onze Duitse collega's van E-Plus", aldus Bart Vandesompele, hoofd Corporate Communicatie van BASE. "Hierdoor beschikken we over de flexibiliteit en het vermogen om nieuwe diensten sneller op de markt te kunnen introduceren. De jaarlijkse kostenbesparingen die uit deze samenwerking voortkomen, kunnen worden geïnvesteerd in verdere groei. Doorslaggevend is daarnaast dat Atos Origin een goede en verantwoordelijke werkgever is. Tijdens de onderhandelingen hebben we overeenstemming bereikt over de integratie van onze IT-medewerkers binnen Atos Origin."

"We zijn uitermate verheugd dat BASE Atos Origin heeft gekozen als strategisch IT-partner. Met onze wereldwijde expertise in de outsourcing- en telecommarkt zijn we in staat een solide basis te creëren, waardoor BASE kan anticiperen op snel veranderende marktomstandigheden", aldus Ronny Vanderhoven, directeur Consulting & System Integration van Atos Origin België. "Graag wil ik onze nieuwe collega's van harte welkom heten. Ik ben ervan overtuigd dat Atos Origin hen volop carrièremogelijkheden biedt in een inspirerende werkomgeving waarbinnen teamgeest vooropstaat."

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro in meer dan veertig landen met een werknemersaantal van 46.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd aan de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Over BASE
BASE n.v./s.a. is een dochteronderneming van KPN Mobile NV, de mobiliteitsdivisie van Koninklijke KPN NV. KPN is leverancier van mobiele spraak- en data-services in Duitsland (E-Plus), België (BASE) en Nedelrand (KPN en Hi). Aan het einde van het eerste kwartaal van 2005 had BASE circa 554 werknemers in dienst en beschikt het bedrijf over een marktaandeel van negentien procent. BASE realiseert een jaarlijkse omzet van ruim 428 miljoen euro. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Brussel. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.base.be


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht