Ingezonden persbericht


Internet Security Systems integreert Virus Prevention in beveiligingsaanbod

Innovatieve viruspreventietechnologie nu ook op netwerkniveau met Proventia Network Integrated Security Appliance

Capelle a/d IJssel, 13 december 2005 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) heeft zijn viruspreventietechnologie geïntegreerd in de Proventia Network Integrated Security Appliance. Deze heuristische technologie analyseert het gedrag van softwarecode, waaronder virussen, wormen en andere bedreigingen, voordat deze code systemen bereikt en schade kan aanrichten. In tegenstelling tot traditionele antivirusoplossingen, die werken met signature updates, houdt ISS Virus Prevention-technologie ook de nog onbekende virussen en nieuwe varianten van bestaande virussen tegen.

Viruspreventie wordt steeds belangrijker in de strijd tegen ernstige internetbedreigingen, zoals de Zotob-worm die zich onlangs richtte tegen gebruikers van Microsoft Windows. Uit interne tests door ISS is gebleken dat Virus Prevention van ISS zonder updates maar liefst 93% van de nieuwe en onbekende virussen herkent en tegenhoudt.

Ook de dierentuin van Atlanta (VS) gebruikt de Proventia Network Integrated Security Appliance van ISS. Fred Vignes, IT Director bij Zoo Atlanta: "Ik hoef me niet meer druk te maken om steeds weer nieuwe internetbedreigingen. De extra beschermingslaag die ISS nu biedt door viruspreventie te integreren in de beveiliging-appliances, betekent dat het onderhouden van de ICT-infrastructuur veel eenvoudiger is."

Deze nieuwe viruspreventietechnologie is een belangrijke aanvulling op de viruspreventiemogelijkheden in ISS Proventia Desktop Endpoint Security. Toevoegingen ten opzichte van Proventia Desktop zijn antispyware-bescherming en de mogelijkheid om het apparaat in gebruik te nemen zonder het netwerk opnieuw te hoeven configureren.

"We brengen onze viruspreventietechnologie nu van de desktop naar het netwerk. Dat is opnieuw een belangrijke mijlpaal voor ISS als het gaat om het voorblijven van internetbedreigingen", zegt Jos Nijsen, Managing Director Benelux bij ISS. "Dit is de volgende logische stap om onze klanten een complete set van security tools te geven, die via één platform te beheren zijn."

De Proventia Network Integrated Security Appliance detecteert en stopt automatisch verschillende soorten internetbedreigingen, waaronder virussen, wormen, spyware, spam en phishing. De appliance biedt dan ook een rijke functionaliteit van intrusion prevention, virus prevention, antispam, antispyware, firewall, VPN en webfiltering. Deze appliance is vooral geschikt voor nevenvestigingen van bedrijven, die niet altijd op decentraal niveau beschikken over beveiligingsspecialisten.