Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

AMSTERDAM, 13 december 2005

Amvest nr. 1 in 10-jaarsrendement ROZ/IPD-index

AMSTERDAM - Vastgoedonderneming Amvest heeft over de periode 1995-2005 het hoogste gemiddelde totaalrendement gerealiseerd van de 36 vastgoedfondsen die aan de ROZ/IPD-index deelnemen. Het gemiddelde totaalrendement (inclusief verkopen) over deze periode bedroeg 14,1 % ten opzichte van 11,5 % van de index.

Amvest is bijzonder trots op dit resultaat. Volgens Menno Maas, algemeen directeur van Amvest, toont dit resultaat aan "dat het businessmodel van Amvest, waarin we zelf grondposities innemen, zelf ontwikkelen, en zelf exploiteren en verkopen een succesvolle werkwijze is. Ook de focus op sec woningen en de allocatie van de portefeuille op de Randstad en haar flanken hebben aan dit mooie resultaat bijgedragen".

De komende jaren zal de Amvest-portefeuille met circa 700 à 1.000 woningen per jaar groeien. Dit enerzijds door de omvangrijke pijplijn aan projecten die Amvest inmiddels heeft opgebouwd, anderzijds door een substantieel lager niveau aan desinvesteringen dan in de afgelopen jaren.
---

Noot voor de redactie,