Ingezonden persbericht


Juniper Networks breidt capaciteit core uit tot 40 Gigabit per seconde

MCI realiseert grote bandbreedte via optische technologie met nieuwe OC-768c T-series interface

Schiphol-Rijk, 13 december 2005 - MCI heeft 40 Gigabit per seconde-transmissie gerealiseerd op basis van het T-series core routing-platform en de nieuwe OC-768c/STM-256 interface-module van Juniper Networks. De nieuwe module is gebaseerd op de tweede generatie T-series ASIC-technologie. Met de snelste optische interface - 40GB - die momenteel beschikbaar is, kunnen serviceproviders de capaciteit en efficiency van hun core-netwerken verbeteren om zo het groeiende aantal breedbandabonnees en zware breedbandapplicaties te ondersteunen.

"Deze pilot onderstreept het vermogen van MCI om voorop te lopen op het vlak van de nieuwe-generatie IP-prestaties", zegt Jack Wimmer, Vice-President Network Architecture and Advanced Technology van MCI. "Door de directe koppeling van intelligente optische routers via verbindingen voor grote bandbreedte kunnen we ons convergente IP-netwerk optimaliseren en uitbreiden om de toenemende vraag van onze klanten in te vullen."

De 40Gbps-technologie vergroot de prestaties van de core-netwerken van serviceproviders door de snelheid en totale netwerkcapaciteit met factor vier uit te breiden ten opzichte van de vorige technologiegeneratie (OC-192/STM-64). Door de hoeveelheid benodigde apparatuur voor de vereiste services of bandbreedte te verminderen, verlaagt 40GB de totale kosten voor netwerkapparatuur, inclusief installatie, activiteiten en onderhoud.

"Consumenten maken steeds meer gebruik van breedbandtoegang en eisen tegelijkertijd betere prestaties voor applicaties die hoge bandbreedte vereisen, zoals IP TV. Daarom moeten serviceproviders hun core-infrastructuren verbeteren", aldus Kim Perdikou, Vice-President en Associate General Manager Infrastructure Products Group van Juniper Networks. "De T-series levert klanten al ruim drie jaar de capaciteit die ze in de core vereisen. Als antwoord op de toenemende vraag naar hoge bandbreedte hebben we nu de 40GB-interface ontwikkeld voor meer efficiency en capaciteit in de core."

De T-series van Juniper Networks biedt de unieke combinatie van geavanceerde router-mogelijkheden, hoogwaardige IP/MPLS-opties en ongeëvenaarde betrouwbaarheid en schaalbaarheid. Hierdoor is dit platform zeer geschikt voor core-applicaties met grote capaciteit. De TX Matrix-technologie maakt dat de T-series een naadloos migratietraject bieden, zodat serviceproviders kunnen opschalen naar multiterabit-snelheden. Verder bieden de T-series routing-platforms een complete reeks van meer dan 65 glasvezel- en elektronische transmissie-interfaces, inclusief Ethernet, ATM, Channelized, SONET en seriële interfaces.

Doordat meer dan 100 klanten wereldwijd ruim 1.000 T-series-units inzetten, is Juniper Networks leider op het vlak van de nieuwe-generatie core-routing-oplossingen. De T-series maakt gebruik van JUNOS, het enige besturingssysteem dat bewezen betrouwbaarheid combineert met een ontwikkelcyclus die ongestoorde verbetering van functionaliteit en mogelijkheden garandeert.

De 40GB interface is gebaseerd op de bewezen T-series-technologie en onderstreept het streven van Juniper naar voortdurende innovatie voor de tweede generatie T-series ASIC-technologie. De nieuwe interface ondersteunt OC-768- en OC-192-verkeersstromen, en beschermt eerdere investeringen in de infrastructuur. Het T640- en multiterabit TX Matrix-platform ondersteunt OC-768.

# # #

Over Juniper Networks
Juniper Networks maakt veilige en gegarandeerde communicatie mogelijk via één IP-netwerk. Op basis van de gespecialiseerde, hoogwaardige IP-platforms van het bedrijf kunnen klanten op elke schaal uiteenlopende services en applicaties ondersteunen. Serviceproviders, ondernemingen, overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen over de gehele wereld vertrouwen op Juniper Networks om netwerken te bouwen, die maximaal afgestemd zijn op de behoeften van gebruikers, services en applicaties. Het portfolio van bewezen netwerk- en beveiligingsproducten ondersteunt veeleisende netwerken met complexe eisen op het gebied van schaalgrootte, beveiliging en prestaties.