Ingezonden persbericht


Guus Meeuwis betaalt als eerste elektronisch

bij kapper Hardy s

CCV geeft mobiele MKB PINautomaat aan kapper Hardy s om PINnen in de kappersbranche stimuleren

AMSTERDAM, 13 december 2005 CCV Holland B.V., marktleider op het gebied van elektronische betaalsystemen, heeft vanochtend een gratis mobiele PINautomaat overhandigd aan kapper Hardy s uit Tilburg tijdens een evenement op De Heuvel. Guus Meeuwis werd tijdens dit evenement door Kapper Hardy s gekapt en heeft daarna zijn knipbeurt als eerste gePINd. De overhandiging van de gratis mobiele PINautomaat van CCV stond in het teken van de 100.000e MKB PINautomaat die het bedrijf donderdag 1 december in de markt heeft gezet.

CCV heeft Kapper Hardy s uit Tilburg geselecteerd om een PINautomaat in ontvangst te nemen omdat deze innovatieve ondernemer is uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2005. Kapper Hardy s heeft een trailer die de wereld overgaat om tijdens internationale shows, zoals de MTV Awards, te kappen. Tot en met 23 december staat deze unieke trailer op De Heuvel, één van de grootste pleinen van Tilburg. Met de PINautomaat van CCV kan iedereen zijn knipbeurt PINnen bij Kapper Hardy s.

Met de mijlpaal van de 100.000e PINautomaat lijkt PINnen volledig ingeburgerd te zijn in Nederland. Dit is echter een vertekend beeld. Niet alleen in de kappersbranche, maar ook in branches als de horeca en de ambulante handel is PINnen namelijk nog steeds geen voor de hand liggende betaalmethode. Het bereiken van de 100.000e MKB PINautomaat heeft CCV dan ook aangegrepen om drie PINautomaten weg te geven aan opvallende ondernemers in de drie genoemde branches, waarin nog relatief weinig wordt gePINd.

Elektronisch betalen in Nederland

CCV is sinds 1967 actief op de betaalmarkt en stond destijds aan de basis van het elektronische betalen. In 1989 werd de eerste PINautomaat in Nederland geïnstalleerd en sindsdien is het aantal PINtransacties alleen maar toegenomen. Het gemiddelde aantal PINtransacties in het MKB ligt momenteel op 235 per maand per MKB onderneming.

PINnen is een zeer populair betaalmiddel bij consumenten. Dat heeft natuurlijk te maken met gemak; je hoeft niet eerst naar de bank om geld op te nemen. Maar een belangrijker aspect is veiligheid. Zonder grote geldbedragen op zak, kun je toch grote aankopen doen. Uiteraard is dit laatste punt ook heel belangrijk voor het MKB. Op vrijdag met al het geld over straat is verleden tijd geworden , aldus Ton van der Bruggen, Managing Director van CCV Holland B.V.

Het aantal PINtransacties in de ambulante handel, horeca en kappersbranche is momenteel in verhouding tot andere branches zeer laag. Als consumenten al PINnen gaat het bovendien vaak om kleine bedragen. Hierdoor denken veel ondernemers dat PINnen dan niet rendabel is gaat Ton van der Bruggen verder. Maar het tegendeel is waar want PINnen is een vlotte én voordelige betaalwijze, die geen wisselgeld verlangt, weinig administratie vergt, rentevoordeel geeft en bespaart op afstortkosten. Bovendien is het een service naar de klanten die gewend zijn om met PIN te betalen en dit mogelijk ook verwachten .

Over CCV Holland B.V.

CCV is een internationaal opererende organisatie met partners door heel Europa. Het bedrijf is specialist op het gebied van betaalautomaten, verwerking en autorisatie van financiële en loyalty transacties en het ontwikkelen en beheren van loyalty en klantenkaartsystemen. Op basis van geavanceerde technologie biedt CCV zowel standaardproducten als klantspecifieke oplossingen. De benodigde hard- en software wordt in eigen beheer ontwikkeld. Fout-tolerante systemen, een eigen Service Center en een landelijk opererende 24-uurs serviceorganisatie waarborgen een hoog serviceniveau. CCV is gevestigd in Arnhem en opgericht in 1967.

Voor meer informatie over CCV Holland B.V. kunt u contact opnemen met:

Text 100 B.V.

Liesbeth Kramer

T (020) 530 43 49

E liesbeth.kramer@text100.nl

Een foto is bijgevoegd. Meerdere foto s van de overhandiging zijn te verkrijgen bij Liesbeth Kramer, Text 100, 020-5304349, liesbeth.kramer@text100.nl