Ingezonden persbericht


UITNODIGING

OVERHANDIGING PINAUTOMATEN AAN DRIE
OPVALLENDE ONDERNEMERS

CCV: PINnen ingeburgerd? Ja, maar een biertje in het café, een visje op de markt of een knipbeurt bij de kapper, PINnen is nog steeds moeilijk

Iedereen in Nederland heeft een PINpas en betaalt veel aankopen elektronisch. Dit is vooral makkelijk omdat bijna alle winkels een PINautomaat hebben. CCV, marktleider op het gebied van elektronische betaalsystemen, kan dit bevestigen want zij zet eind november haar 100.000ste MKB PINautomaat in de markt. PINnen lijkt dus geheel ingeburgerd.

Maar is dit wel zo? Het is in Nederland nog steeds moeilijk om in het café, op de markt of bij de kapper met PIN te betalen omdat relatief weinig ondernemers in de horeca, ambulante handel en de kappersbranche relatief weinig ondernemers een PINautomaat hebben. Hiermee loopt Nederland sterk achter bij andere landen, zoals Engeland.

Wie iets te vieren heeft, moet trakteren. De mijlpaal van haar 100.000ste MKB PINautomaat grijpt CCV dan ook aan om drie PINautomaten weg te geven aan opvallende ondernemers in de drie genoemde branches waarin nog relatief weinig wordt gePINd. Bovendien krijgt de ondernemer die de 'echte' 100.000ste MKB PINautomaat heeft gekocht deze ook gratis.

Het is mogelijk om bij de overhandigingen van de MKB PINautomaten aanwezig te zijn en met CCV te spreken over de Nederlandse betaalmarkt. CCV heeft de volgende zeer opvallende ondernemers geselecteerd:

Kappersbranche
Kapper Hardy's uit Tilburg is uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2005. Kapper Hardy's heeft bovendien een trailer die de wereld overgaat om tijdens internationale show, zoals de MTV Awards, te kappen. Van 12 tot en met 23 december staat deze unieke trailer op De Heuvel, één van de grootste pleinen van Tilburg. CCV geeft Kapper Hardy's een mobiele PINautomaat zodat iedereen zijn knipbeurt kan PINnen. Tijdens de overhandiging op dit evenement zal Guus Meeuwis als één van de eersten zijn haar laten knippen en dit elektronisch betalen.

Datum en tijd overhandiging: Dinsdag 13 december om 10.00 uur Locatie: Tilburg, de Heuvel

Ambulante handel
Visspecialist van het jaar zijn de gebroeders Jaap en Richard Waasdorp met Zeevishandel Gebroeders Waasdorp. Naast het unieke assortiment hebben zij speciaal voor de Japanse toeristen van de markt in Amstelveen een Japanse afdeling. Jaap Waasdorp is zelfs het Japans vaardig.

Datum en tijd overhandiging: Dinsdag 29 november om 13.30 uur Locatie: Haarlem, Winkelcentrum Schalkwijk

Horeca
Nederlands Biercafé 't Arendsnest in Amsterdam is door de Koninklijke Horeca Nederland uitgeroepen tot Meest Markante Horeca Ondernemer van de regio Amserdam van het jaar. In Biercafé 't Arendsnest wordt alleen bier van Nederlandse brouwerijen geschonken en regelmatig worden er proeverijen verzorgd. Nederlands Biercafé 't Arendsnest is ook winnaar van de Gouden PINT 2005 (Vereniging Promotie Informatie Traditioneel Bier). De uitbater is Peter van der Arend, afgestudeerd bieroloog aan Hoger Instituut voor Bierologie & Gastronomie (HIBG) in Brussel.

Datum en tijd overhandiging: Dinsdag 29 november om 16.00 uur Locatie: Nederlands Biercafé 't Arendsnest te Amsterdam

De 100.000ste MKB PINautomaat
De 'echte' 100.000ste PINautomaat is gekocht door schoonheidssalon Beautique Rianne te Mill. Deze onderneming krijgt de PINautomaat gratis, die wordt overhandigd op:

Datum en tijd overhandiging: Donderdag 1 december om 11.00 uur Locatie: Beautique Rianne te Mill

Wilt u bij de overhandiging aan één van deze ondernemers aanwezig zijn of meer informatie ontvangen, dan kunt u dit doorgeven aan:

Liesbeth Kramer
Text 100 B.V.
Tel: 020-5304349
E-mail: liesbeth.kramer@text100.nl