Embassy of Sweden

Aansteken van de lichtjes in de Zweedse kerstboom
---
Traditionele Santa Lucia

13 december 2005, 17.00 Lange Voorhout, Den Haag

Op dinsdag 13 december om 17.00 uur zullen de lichtjes in de Zweedse kerstboom op het Lange Voorhout in Den Haag aangestoken worden en de Zweedse Santa Lucia op traditionele wijze gevierd worden.

De ambassade van Zweden en Buurtschap 2005 nodigen u uit voor deze feestelijke ceremonie op het Lange Voorhout, vóór Museum Escher in Het Paleis.

Sinds 1998 schenkt de Zweedse Ambassade elk jaar een kerstboom aan de gemeente Den Haag. De lichtjes in de kerstboom worden traditiegetrouw op 13 december aangestoken, de dag waarop men in Zweden het Santa Lucia- feest viert. In de donkerste periode van het jaar komt de Heilige Lucia en haar gevolg het licht brengen, in witte klederdrachten en met kaarsen in het haar. Op het Lange Voorhout zal ook dit jaar Lucia en haar gevolg aanwezig zijn en enkele traditionele Lucia-liederen ten gehore brengen.

Het publiek kan onder het genot van Bisschops-wijn en warme chocolademelk, luisteren naar het Lucia-koor van de Zweedse kerk, en genieten van de sfeer die het muziekcorps van Het Leger des Heils opwekt met hun kerstmelodieën.

Welkom!


- Met groot dank aan Ekenäs Timber AB voor het schenken van de kerstboom ­ Meer informatie: Ambassade van Zweden Afdeling Pers, Cultur & Informatie www.swedenabroad.com/denhaag 070 ­ 412 02 00


---- --