Opsporing Verzocht

Maandag 12 december 2005 - http://www.opsporingverzocht.nl Presentatie: Anniko van Santen en Frits Sissing.
Dinsdag 13 december 2005, rond 20.25 uur, in de uitzending:

Zware mishandeling in Wassenaar
Vermoorde baby in Maldegem (Blg)
Overval sportcentrum in Molenhoek
Gewapende straatroven in Maarssen en Utrecht
Poging gewelddadige gewapende beroving in Hedel
Vermissing 57-jarige Hans Jacobs uit Herpen
Pinpasfraude in Tilburg
Resultaten n.a.v. de uitzending van 6 december en eventuele opgeloste zaken

Molenhoek: Overval sportcentrum

Maarssen/Utrecht: Gewapende straatroven

Vrijdagochtend 21 oktober opent een medewerkster het squash- en tenniscentrum Molenhoek in het gelijknamige Limburgse dorpje Molenhoek. Ze doet de rolluiken open en zet de barkrukken recht. Opeens gaat de deur open en komen twee mannen, met een bivakmuts op, naar binnen. Ze willen geld en als de daders dit hebben, gaan ze snel weg. Een seconde later zien twee vrouwen de mannen op een motor voorbij rijden. Die motor wordt later die dag ook nog in het plaatsje Weurt gezien.

Zaterdag 19 en zondag 20 november wordt in Maarssen en Utrecht een aantal jonge mensen op straat overvallen. Op één keer na gebeurt dit telkens door een jonge Marokkaanse jongen en twee nog jongere blanke jongens. Onder bedreiging van een pistool willen de daders de mobiele telefoons van de slachtoffers en een aantal keer wordt er ook een fiets buitgemaakt. Het is duidelijk dat de oudste dader het voortouw neemt. De twee anderen vallen te bestempelen als meelopers.

Maldegem (België): Vermoorde baby Hedel: Poging gewelddadige gewapende beroving Woensdag 30 maart werd in het Belgische Maldegem door een vuilnisman bij toeval een babylijkje in een vuilniszak ontdekt. Het bleek een pasgeboren jongetje te zijn, die vermoedelijk hooguit een kwartier heeft geleefd, voordat hij even later bij het grofvuil werd gezet. Maandag 4 april is het jongetje begraven. Veel inwoners van Maldegem bezochten de kerkdienst en begrafenis.

Langs de A2 vanaf Utrecht, ter hoogte van Hedel en net voorbij wegrestaurant De Lucht, bevindt zich de parkeerplaats De Rooijen, een z.g. homo-ontmoetingsplaats. Maandag 17 oktober, vroeg in de ochtend, komt een man aanrijden en legt al snel contact met een jongen op een scooter. De man stapt vervolgens bij de scooterrijder achterop en samen rijden ze naar een rustiger plek. Daar aangekomen stapt de jongen af en trekt een mes. In een worsteling lukt het de man het mes van de jongen af te pakken, maar verwondt zichzelf hierbij ernstig aan zijn hand. Vervolgens loopt de man naar de scooter van de jongen, steekt een band lekt, haalt de sleutels uit de scooter en holt naar zijn auto.

Wassenaar: Zware mishandeling vrachtwagenchauffeur Herpen: Vermissing 57-jarige Hans Jacobs Woensdagmiddag 9 november heeft er in de buurt van Wassenaar een zware mishandeling plaatsgebonden van een Belgische vrachtwagenchauffeur, omdat hij het niet eens was met een verkeersovertreding. De twee daders hebben de chauffeur zo ernstig toegetakeld, dat hij nog steeds onder behandeling van een arts staat. Het slachtoffer vertelt zelf in de uitzending hoe het nu met hem is.

Sinds donderdag 1 december wordt de 57-jarige Hans Jacobs vermist. Hij is die dag voor het laatst gezien in café/hotel Den Handwijzer in Herpen. Hans heeft geen vaste woon- of verblijfplaats maar sliep al sinds enkele weken in het hotel. Daar is hij omstreeks 09.30 uur vertrokken en niet meer teruggekomen. Hans heeft zijn persoonlijke bezittingen in zijn kamer achtergelaten, waaronder zijn medicijnen. Als hij zijn medicijnen voor langere tijd niet inneemt, is er een grote kans dat hij een herseninfarct krijgt.