NOVA

13 december 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Huiselijk geweld
Uit nieuw onderzoek - gepubliceerd in een gezaghebbend Brits medisch tijdschrift - blijkt dat Nederlandse huisartsen de fysieke kenmerken van huiselijk geweld onvoldoende herkennen. Oorzaak: een gebrekkige opleiding.

Rassenrellen in Australië
Een enorme politiemacht gaat vandaag in Sydney de straten op om te voorkomen dat er een derde nacht van geweld uitbreekt. De rassenrellen hebben veel kritiek op de multi-culturele immigratiepolitiek van Australië opgeroepen. Critici zeggen dat etnische verschillen jarenlang zijn gecultiveerd. Anderen zeggen dat het geweld een oorlog is tussen bendes. In de studio reageert publicist en Australië-kenner Jan Ligthart.

De Wijkerslooth
Veiligheid is zo veelomvattend dat het zinloos is daarvoor een aparte minister te benoemen of een afzonderlijk ministerie te vormen. Dat betoogde Joan de Wijkerslooth, oud-voorzitter van het college van procureurs-generaal, vandaag in zijn oratie waarmee hij het hoogleraarschap in het straf(proces)recht aan de Universiteit Leiden aanvaardde.

Den Haag Vandaag
De Tweede Kamer sprak vandaag met minister De Geus in het begrotingsdebat over het behoud van de koopkracht. Verder het laatste nieuws over de nieuwe missie naar Afghanistan. Na de LPF en de SP is nu ook GroenLinks bij voorbaat al tegen deze missie.

Presentatie: Jeroen Pauw en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------


----------


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3 Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.