Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

13 december 2005

Onderwerp: ernstige aanrijdingen.

Dinsdagmiddag hebben zich in de Achterhoek twee ernstige aanrijdingen voorgedaan. In Loerbeek raakte een 63-jarige vrouw uit Hengelo (Gld) zwaar gewond. Even later raakte bij een aanrijding in Doetinchem een 17-jarig meisje uit Lengel zwaar gewond.

De eerste aanrijding vond even voor 15.00 uur plaats op de Doetinchemseweg in Loerbeek. Een 63-jarige vrouw uit Hengelo (Gld) kwam met haar auto uit de richting Kilder. Door nog onbekende oorzaak is zij tegen een boom in de linker berm gebotst. Zij raakte dusdanig bekneld, dat de brandweer werd ingezet om haar uit de auto te bevrijden. Inmiddels was ook de traumahelikopter aanvliegend en nadat het slachtoffer door de hulpverleners was gestabiliseerd werd zij met deze heli naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd.

De politie houdt er rekening mee, dat de vrouw onwel is geraakt en zoekt nog contact met eventuele getuigen. De weg is voor onderzoek door de verkeersongevallendienst van de politie tot 17.30 uur afgesloten geweest.

Tweede ongeval

Terwijl de hulpverleningsdiensten druk aan het werk waren in Loerbeek werd even later een tweede ernstige aanrijding, nu in Doetinchem, gemeld. Een 17-jarig meisje uit Lengel kwam rond 15.10 uur uit de richting van het Centraal Station en fietste over het fietspad lang het spoor. Bij de kruising met Havenstraat/ C. Missetstraat verleende zij geen voorrang aan een van links komende vrachtwagen. De bestuurder, een 27-jarige man uit Hoogeveen kom het meisje niet meer ontwijken.

Het meisje is met hoofd- en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis en opgenomen. Ook hier was de kruising geruime tijd afgesloten.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --