Politie Zeeland


---

W-7522-2005 Aangehouden wegens winkeldiefstal
Bij een winkel aan de Galgeweg in Koudekerke is een 63-jarige vrouw uit Vlissingen aangehouden.
Zij wordt er van verdacht goederen uit de winkel te hebben weggenomen, zonder deze af te rekenen. De waarde van het gestolene bedraagt enkele euro's.

Z-7523-2005 Mishandeld
Op de Ghistelkerke in Breskens is een 14-jarig meisje uit Breskens mishandeld.
Het meisje fietste vanmiddag van school naar huis en werd op bovengenoemde straat tegengehouden door een leeftijd- en plaatsgenote. Zij begonnen heftig te dicussieren en ineens kreeg het fietsende meisje twee vuistslagen van haar belaagster. Hierna fietste het meisje huilend weg. Vlak voor dit gebeurde kwam er een mevrouw aangefietst die vroeg wat er nu allemaal gaande was. Het is niet bekend geworden wie deze vrouw was. Daarom wil de politie er via een getuigenoproep achter komen wie deze dame betreft. De mevrouw kan zich melden op het politiebureau, of zij kan bellen met telefoonnummer 0900-8844.

Aanvulling op bericht O-7519-2005 Aanrijding met letsel
Zojuist is de identiteit van het slachtoffer en de vrachtwagenchauffeur bekend geworden.
De vrachtwagenchauffeur, die zijn vrachtwagen stil had gezet op de uitvoegstrook van de Deltaweg naar de A58, betreft een 45-jarige man uit Lille. Hij verklaarde dat hij dacht dat de plaats waar hij zijn vrachtwagen stopte, een vluchtstrook betrof. Hij ontdekte dat er problemen waren met zijn versnellingsbak, waarop hij het probleem verder wilde bekijken. Hierop werd hij, van achteren, aangereden door de bestuurder van een bestelbusje. Dit betrof een 50-jarige man uit de gemeente Borsele. Hij is naar het ziekehuis vervoerd en kon, na behandeling, weer huiswaarts keren. Hij liep een wond op onder zijn oog die gehecht is. Ook had de man wat schrammen. Het letsel viel, wonder boven wonder, erg mee.

W-7524-2005 Ernstig ongeval Aagtekerke
Vanmiddag rond 17.25 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Koekoeksweg in Aagtekerke.
Een 13-jarig meisje uit de gemeente Veere fietste over voornoemde weg, toen zij van achteren aangereden werd door een auto die bestuurd werd door een 72-jarige man uit de gemeente Veere. Het meisje kwam ten val. Haar toestand was dusdanig dat ambulancepersoneel haar heeft moeten reanimeren. Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen waar zij enige tijd op de Intensive Care heeft gelegen. Hier werd mogelijk schedelletsel geconstateerd. Enige tijd later is het meisje overgebracht naar het ziekenhuis in Antwerpen. Over haar toestand nu is nog niets bekend. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Zij kunnen zich melden op het politiebureau in Middelburg, of bellen met telefoonnummer 0900-8844.

O-7525-2005 Ongeluk
Op de Anthony Fokkerstraat in Goes heeft vanavond rond 19.03 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 32-jarige vrouw uit Goes, verleende op de rotonde geen voorrang aan een 29-jarige snorfietser uit de gemeente Goes. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beiden. De snorfietser kwam ten val en kneusde de elleboog.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.