Activiteitenkalender B&W Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer

Dinsdag 13 december, 9.30 uur

De commissie bespreekt de stedenbouwkundige aspecten van het project Rotterdam Centraal. De bedoeling is om zowel aan de noord- als aan de zuidzijde van het station twee torens te bouwen. De bewonersvereniging Provenierswijk heeft hiertegen bezwaren ingebracht en komt deze tijdens de vergadering toelichten.

Commissie voor Middelen

Woensdag 14 december, 9.30 uur, SH 113

De commissie krijgt een presentatie over het zogenoemde risicocumulatiemodel, dat is ontwikkeld door de gemeente. Dit model is een kansinschatting of financiële risicos zich kunnen voordoen.

De uitkomsten van de jaarrekeningen 2004 van de deelgemeenten worden besproken, evenals de bovengemiddelde stijging van de salarislasten van ambtenaren. Tenslotte bespreekt de commissie wat de financiële gevolgen zijn van de exploitatie van de Weena Tower.

Commissie voor Wijken en Buitenruimte

Woensdag 14 december, 9.30 uur, SH 105

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord is door de commissie uitgenodigd om een toelichting te geven op de aanpak van binnenterreinen (semi-afgesloten terreinen tussen bebouwing) in deze deelgemeente. Aansluitend aan de overlegvergadering bezoekt de commissie de gewenste locatie voor het beeld van Zadkine, De Verwoeste Stad. De heer Van Wingerden, indiener van het burgerinitiatief over dit onderwerp,is daarbij aanwezig.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 14 december, 14.00 uur

De commissie adviseert over het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs Rotterdam 2006-2010. In dit plan is de Rotterdamse visie op onderwijsbeleid vertaald voor het primair-, speciaal-, voortgezet- en gymnastiekonderwijs. De herstructureringsopgave, integratie en het herontwerp van het beroepsonderwijs nemen in de visie op onderwijsbeleid een belangrijke plaats in. In het huisvestingsplan is ook rekening gehouden met de motie-Van der Hilst om maximaal 600 leerlingen per schoolgebouw te herbergen, met name in het VMBO.

Verder bespreekt de commissie de stand van zaken in de afdoening van twee moties over de Brede School. De motie-Van der Hilst/de Waal houdt in dat alle Rotterdamse VMBO-scholen een Brede School moeten worden. De motie-Erdal pleit voor verlenging van de schooldag.

Vanaf 19 december tot en met 13 januari is er Kerstreces. Zowel de raad als de verschillende raadscommissies zullen dan niet vergaderen.

Commissie tot Onderzoek van de Rekening (COR)

Woensdag 14 december, 15.00 uur, SH 105

Tijdens de jaarlijkse verantwoording van het college aan de Raad in juni 2005 heeft de gemeenteraad besloten evaluatieonderzoek te doen naar de wijze waarop het college verantwoording aflegt. Dit onderzoek is onder regie van de COR tot stand gekomen en richt zich op de financiële verantwoording. Het rapport is eerder op 23 november besproken en wordt naar verwachting nu definitief vastgesteld. Daarnaast bespreekt de COR diverse kleinere onderwerpen.

Gemeenteraadsvergadering

Donderdag 15 december, 14.00 uur

De gemeenteraad spreekt over het rapport van de Rekenkamer Rotterdam Veilig zijn, veilig voelen over wijkveiligheid en het vijfjarenprogramma Veiligheid Rotterdam 2006-2010: Samen werken aan veiligheid: voorkomen en handhaven.

In verband met gewijzigde regelgeving, zal de Raad de gemeentelijke ombudsman benoemen. Ook zal diens plaatsvervanger worden benoemd. Aan de orde is verder de wijziging op en aantal onderdelen van de Algemene Plaatselijke Verordening Rotterdam (APV), o.a. vanwege de sluiting van de tippelzone aan de Keileweg. Tot slot komen ook de Bestuursrapportage over het derde kwartaal 2005 en het bijbehorende voorstel tot wijziging van de begroting 2005 aan de orde.

Bron: Griffie, 07-12-2005

[s?rotterdam.Openbaar_60327.OTAP_RDM Content
ite_250003.Griffie_2050902.Nieuwsbericht_2050906.Commissieberichten_20 29681.Commissieberichten 2_2055547.Commissieberichten v_2084512]