Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

mkbOK website keurmerk claimt binnen drie maanden een hoofdrol

CAPELLE AAN DE IJSSEL - Het drie maanden geleden gestarte mkbOK website keurmerk heeft de magische grens van 250 aangesloten websites doorbroken.
Hiermee behoort het mkbOK keurmerk samen met Thuiswinkel Waarborg tot de hoofdrolspelers die het zakendoen via het Internet veilig en betrouwbaar maken.

De stichting MKB en Internet, initiatiefneemster van het mkbOK website keurmerk, is aangenaam verrast. Wanneer gekeken wordt naar de eerste 250 winkels en bedrijven die het keurmerk voeren, is te zien dat het keurmerk in de meest uiteenlopende branches is aangeslagen. Dit geldt ook voor de variatie in bedrijfsgrootte.

Deze stichting stimuleert het zakendoen met het midden- en kleinbedrijf in Nederland. Dit zijn circa 660.000 bedrijven en winkels met maximaal 250 werkzame personen. Met het mkbOK keurmerk draagt de stichting voor zowel de consument als het bedrijfsleven bij aan het veilig en betrouwbaar zakendoen via het internet. Zakendoen met een mkbOK winkel of bedrijf voorkomt onder andere 'zakendoen' met nep websites, postbusbedrijven en prepaid mobieltjes. Het keurmerk staat voor 'Weten met wie U zaken doet'.

MkbOK goedgekeurde bedrijven voldoen aan de door de stichting opgestelde keurmerkcode en zijn op de startpagina van www.mkbOK.nl vermeld. De identiteit van de keurmerkhouder kan eenvoudig gecontroleerd worden door op het keurmerklogo te klikken.

De laatste tijd is grote behoefte ontstaan bij zowel de consument en het bedrijfsleven om te kunnen constateren of winkels en bedrijven op internet aan zekere kwaliteitsnormen voldoen. mkbOK.nl streeft ernaar een startpunt te worden voor zowel consument als bedrijf wanneer het gaat om veilig en betrouwbaar zakendoen via het internet. Voor het komende jaar verwacht mkbOK uit te groeien naar 5.000 winkels en bedrijven die het keurmerk voeren.

Om het zakendoen met bonafide bedrijven te stimuleren, worden voor het voeren en verkrijgen van het keurmerk geen kosten in rekening gebracht. MkbOK onderscheidt zich duidelijk ten opzichte van bestaande website keurmerken. De toetsing en controle op naleving wordt door een onafhankelijke partij uitgevoerd! Stichting MKB en Internet is verheugd, dat ook Thuiswinkel Waarborg heeft aangekondigd begin volgend jaar een gelijksoortig controlesysteem in te voeren en haar tarieven naar beneden toe bij te stellen.

Volgens de stichting vullen MkbOK en Thuiswinkel.org elkaar prima aan. MkbOK sluit mogelijke samenwerking met Thuiswinkel.org dan ook zeker niet uit. Een eerste oriënterend gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden. Meer informatie over het mkbOK keurmerk is te vinden op de website www.mkbOK.nl.

-------------------------------------------------------------------------einde bericht------------------------------------------------------------------------------------ 13 december 2005