Gemeente Twenterand


Opbrengst komt overeen met begroting
Gemeentehuis Den Ham verkocht

Het college van burgemeester en wethouders van Twenterand heeft het gemeentehuis in Den Ham verkocht aan Accuraat-Accountants BV te Den Ham. Het gemeentehuis heeft EUR 1,6 miljoen opgebracht. Dit bedrag komt overeen met de taxatie en is ook begroot voor de bouwkosten van de uitbreiding van het gemeentehuis in Vriezenveen.

Accuraat-Accountants BV is een regionaal bekend accountantskantoor met name gericht op het midden- en kleinbedrijf. Gezien de sterke groei van dit kantoor is de verwachting dat de komende jaren het aantal medewerkers sterk zal worden uitgebreid.

Naast het gebruik als kantoor zullen in de oostzijde van het gebouw luxe woonappartementen worden gerealiseerd. Deze appartementen worden dan gesitueerd aan de rand van de groene long. Voor de realisatie van luxe appartementen gaat Accuraat-Accountants BV een samenwerking aan met Van Dijk Bouw BV uit Hardenberg en zal het bestemmingsplan worden aangepast.

Het college van B en W hoopt het gemeentehuis medio oktober 2007 over te kunnen dragen aan de nieuwe eigenaar, omdat dan het vernieuwde gemeentehuis in Vriezenveen gereed moet zijn. Tot die tijd blijft het gemeentehuis in Den Ham beschikbaar voor de huisvesting van de gemeentelijke organisatie.


14-12-2005