Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

16-11-2005

Is het milieubeleid klaar voor de toekomst? En welke rol hebben overheden en bedrijfsleven daarbij? Dat zijn de centrale vragen op het vierde en laatste debat voor de Toekomstagenda Milieu. Die vindt plaats op woensdag 14 december in de Grote Kerk in Den Haag. Voor elk debat worden 450 toehoorders uitgenodigd uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden.

Onder andere staatssecretaris Pieter van Geel van milieu, Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, en Warner Philips van initiëringmaatschappij Tendris discusieren over hoe overheid en bedrijfsleven samen milieuproblemen kunnen oplossen en hoe milieu een Nederlands exportproduct kan worden. Kortom: hoe wordt milieu een kans.
De Toekomstagenda is de opvolger van het Nationaal Milieubeleidsplan 4 (NMP4, zie dossier NMP4). Het debat 'Milieu als kans' is de laatste in een serie debatten. Eerder organiseerde VROM debatten over 'Beter met Brussel?' (4 juli 2005), 'Geloven burgers nog in het milieubeleid?' (14 september 2005), 'Milieubeleid: heilig huisje of nuchtere noodzaak?' (19 oktober 2005). Daarnaast heeft VROM workshops georganiseerd en opinieonderzoeken onder burgers gehouden.

Zie ook


* Dossier Toekomstagenda Milieu

* Bijeenkomst 'Beter met Brussel?'
Lees het persbericht en de speeches van Balkenende en Van Geel. Bekijk/beluister de video- en geluidsbestanden van het debat.
* Bijeenkomst 'Gelooft de burger nog in het milieubeleid? Bekijk/beluister de video- en geluidsbestanden van het debat.
* Bijeenkomst 'Milieubeleid: heilig huisje of nuchtere noodzaak?' Bekijk/beluister de video- en geluidsbestanden van het debat.