ANBO

Senioren kiezen met zorg!

Kick off van de informatielijn zorgverzekeringen op 14 december in Den Haag

25-11-2005

Met tien telefoonlijnen in perscentrum Nieuwspoort en ingezonden mededelingen in landelijke dagbladen is op woensdag 14 december in Den Haag de kick off van de informatielijn zorgverzekeringen van ANBO voor 50-plussers, PCOB en Unie KBO. Senioren kiezen met zorg! is het motto van de ouderenbonden. Zij openen elk een telefoonnummer om senioren gericht te informeren bij het kiezen van een passende zorgverzekering. Op 14 december komen de telefoontjes op één plek binnen. Onder anderen minister Hoogervorst, senator Hannie van Leeuwen en enkele Tweede Kamerleden nemen de telefoon op.

Met de komst van het nieuwe zorgstelsel in 2006 is het van belang dat burgers een weloverwogen keuze maken wat betreft hun zorgverzekering. Half december hebben alle zorgverzekeraars, als het goed is, hun cliënten geïnformeerd over hun pakketten en prijzen. Dat is voor burgers de basis om een goede keuze te kunnen maken. ANBO, PCOB en Unie KBO geven senioren gerichte informatie over de punten waarop ze moeten letten bij het maken van een goede keuze.

De ouderenbonden hebben ieder een eigen informatielijn. Om het belang van goede informatievoorziening voor alle senioren te benadrukken, werken de bonden nauw samen en treden ze op 14 december gezamenlijk naar buiten. Met de kick off in Nieuwspoort hopen de bonden dat vijftigplussers zich sterker bewust worden van het feit dat gerichte informatie als basis voor een goede keuze van groot belang is. En natuurlijk hopen ze dat senioren met hun vragen de informatielijnen van ANBO, PCOB en Unie KBO weten te vinden.

ANBO-leden kunnen al vanaf 12 december bellen naar de informatielijn van de ANBO, telefoon: 030-233 00 66 (Tot 23 december bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Vanaf 2 januari bereikbaar tussen 9.00 tot 12.00 uur). De informatielijnen van de twee andere ouderenbonden zijn: PCOB (038) 422 21 00 en Unie KBO (073) 690 42 58.