Edelman - DLV


14 - 11 - 2005

Brainpower & Tashas World gratis in concert . Maar waar?

Urban duo combineert rap en soul in Dubbel Dutch verrassingsoptredens

Brainpower en Tashas World vormen hét urban duo in de nieuwe serie Dommelsch Dubbel Dutch Pop-Up concerten. Met een bijzondere combinatie van de funky ritmiek van rap en soul zal Nederland wederom verrast worden door vijf Pop-Up concerten. De concerten vinden plaats tussen 14 en 22 december in Dommelsch café's in het hele land. De unieke Pop-Up concerten zijn gratis voor iedereen die via www.dommelsch.nl weet te achterhalen in welk café het duo zal optreden.

Als vijfde duo in een reeks van unieke optredens met pop, rock en musical artiesten, vormen Brainpower en Tashas World het laatste duo dat dit jaar het Dommelsch Dubbel Dutch repertoire gaat vertolken. Het repertoire bestaat uit bekende Engelstalige duetten die speciaal voor Dubbel Dutch zijn vertaald en gezongen in het Nederlands en worden uitgevoerd in een nieuwe ritmische stijl. Hierbij zullen nummers als Crazy in love van Beyonce & Jay-Z en Walk this way van Run-DMC & Aerosmith een creatieve interpretatie krijgen.

Als doorgewinterde rapper kwam Brainpower in mei uit met zijn derde album Even stil. Hij reisde deze zomer nog met rapper Ali B naar Colombia in het kader van Rap around the World. Tashas World is hét Nederlands soultalent in opkomst. Geboren in Rotterdam en met haar familyroots in Suriname, heeft Tashas World de soul in haar bloed zitten. Legendarische locaties als het North Sea Jazz Festival en Londons Jazz Café hebben al met haar repertoire mogen kennis maken. Het duo heeft reeds menig award in ontvangst genomen. Zo is Brainpower als eerste Nederlandse solo MC onderscheiden voor een MTV Europe Music Award en hebben beide artiesten een Zilveren Harp gewonnen.

Topmuzikanten bij Dubbel Dutch
Alle Dommelsch Dubbel Dutch duo's worden muzikaal ondersteund door professionele muzikanten die hun sporen hebben verdiend bij o.m. Anouk en Trijntje Oosterhuis. Deze band is de drijvende kracht achter de gedurfde interpretaties van de gekozen duetten.

De Dommelsch cafés die Xander & Do, Ellen ten Damme & Martin Buitenhuis, Birgit Schuurman & Syb van der Ploeg en onlangs Maud en Bastiaan Ragas aandeden, zaten vol met enthousiast publiek. Als een lopend vuurtje hadden de namen van Dommelsch Dubbel Dutch cafés zich via sms, email, weblogs, fanclubsites, radio, tv en kranten verspreid.

De Speurtocht
Dommelsch maakt bekend wie het artiestenduo is en wanneer ze optreden..."Maar waar"? Dommelsch Dubbel Dutch concertkaartjes zijn niet te koop, je moet er echt iets voor doen! Om te kunnen achterhalen waar de concerten zijn, moet je de streepjescode van een Dommelsch bierflesje, blikje, PerfectDraft biervaatje of de speciale code op de viltjes in Café's invoeren op www.dommelsch.nl. Hier is te zien waar de Pop-Up concerten van een bepaald duo plaatsvinden (uiteraard geldt hierbij vol=vol).

Meer informatie over Brainpower en Tashas World is te vinden op: www.mcbrainpower.nl en www.tashasworld.com

Hoge resolutie beelden zijn te downloaden via:

www.edelmannederland.nl/cgi-bin/persnew/beeldkl_dlv.pl?KL150

Meer over Dommelsch:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.dommelsch.nl

Antal van Pelt
Interbrew Nederland
tel: 076-5252141
e-mail: Antal.vanpelt@interbrew.com

Edelman
Eva Smits / Eveline Bouman
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: nl@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl