PERSBERICHT - 2005-11-29

Voor leden en relaties 14 december in Passenger Terminal Amsterdam

Themabijeenkomst TourPRess over cruisemarkt

TourPRess Holland houdt op 14 december (vanaf 14.00 uur) in Passenger Terminal Amsterdam een eindejaars themabijeenkomst over de cruisemarkt. Onder de titel 'Kruisvaarders in Cruiseland' zullen deskundigen uit deze sector met elkaar discussiëren over gang van zaken en recente ontwikkelingen. De discussie wordt geleid door Jan Willem de Wijn. De bijeenkomst is toegankelijk voor genodigden en leden.

De cruisemarkt in Nederland is groeiende. De afgelopen 10 jaar is het aantal zeecruisebezoekers dat Amsterdam aandoet als start-, eind- of stop-over-punt bijna verdubbeld. Amsterdam is bovendien een populaire bestemming voor riviercruisepassagiers.

De cruisemarkt wordt een steeds belangrijker economische pijler voor toerisme en recreatie in en naar Nederland. Bovendien zet het ons land internationaal op de kaart.

Tijdens de eindejaarsbijeenkomst vertelt gastheer René Kouwenberg, directeur van de Passenger Terminal Amsterdam, over de ontwikkelingen van de cruiseterminal en het economische belang van cruises voor de regio.

Twee aanbieders, Rederij Noord-Zuid en Cruise Travel, geven hun visie op recente ontwikkelingen in de markt. Na een discussie is er een rondleiding over de terminal en wordt de middag afgesloten met een borrel. Toegang voor leden en relaties, gaarne aanmelding vooraf.

Zie ook: Programma themamiddag cruisemarkt
Routebeschrijving