Koninklijk Horeca Nederland

december Conferentie over deurbeleid in Utrecht

Persbericht 30 november 2005
Uitnodiging aan de pers
14 december Conferentie over deurbeleid in Utrecht Woerden, 29 november 2005 - Deurbeleid van uitgaansgelegenheden leidt regelmatig tot discussie en onrust. Jongeren voelen zich gediscrimineerd. Ondernemers zitten in een constante spagaat tussen het garanderen van de veiligheid in en om hun bedrijf en de eisen van een open en toegankelijk deurbeleid. Dat het onderwerp actueel is, blijkt wel uit het feit dat de Tweede Kamer de dag na de conferentie debatteert over dit onderwerp.
Op 14 december aanstaande organiseren Koninklijk Horeca Nederland, de Nationale Jeugdraad en de Rotterdamse Antidiscriminatie Actie Raad (RADAR) in opdracht van het Ministerie van Justitie een werkconferentie over deurbeleid. Op deze conferentie komen alle perspectieven van betrokkenen aan bod. Horeca-ondernemers zetten uiteen vanuit welke overwegingen zij deurbeleid formuleren. Jongeren vertellen hoe zij deurbeleid ervaren. Toezichthouders vanuit gemeenten gaan in op de voetangels en klemmen bij de handhaving en anti-discriminatiebureaus markeren de grenzen van het deurbeleid.

Vanuit een praktische invalshoek wordt tijdens de conferentie toegewerkt naar een gezamenlijke probleemanalyse en daarop gebaseerde oplossingsmodellen. Uiteindelijk moet dit resulteren in een veilig en attractief uitgaansklimaat voor iedereen.

Sprekers zijn mw. R. Verdonk, minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie (onder voorbehoud); mw. A.H. Brouwer-Korf, burgemeester van Utrecht; Twan Krebbers, mede-eigenaar van Matrixx Nijmegen (in 2005 twee keer verkozen tot beste club van Nederland); Kamran Ullah, voorzitter van de Nationale Jeugdraad.

Daarnaast geven vertegenwoordigers van verschillende goedlopende samenwerkingsprojecten een toelichting op hun project. De werkconferentie sluit af met een infomarkt, waar geĂŻnteresseerde deelnemers de initiatiefnemers en ervaringsdeskundigen kunnen ontmoeten en met hen van gedachten wisselen over de praktische uitvoering van lokale initiatieven.

De werkconferentie vindt plaats op 14 december in club Monza non solo, Potterstraat 16-20 te Utrecht tussen 12.00 en 17.00 uur. Klik hier voor het integrale programma. Voor journalisten is een persmap beschikbaar.

---