Gemeente Hoorn


Schuifelroute De Perelaar in Zwaag gereed

Persbericht d.d.: 5 december 2005

Op woensdag 14 december gaat een gezelschap onder leiding van wethouder mevrouw C. van Weel de route tussen het woonzorgcentrum De Perelaar en de winkels aan de Dorpsstraat in Zwaag lopen. Deze wandelroute is de afgelopen maanden zodanig aangepast, dat het predikaat 'schuifelroute' van toepassing is. Met andere woorden de route is na een serie fysieke ingrepen geschikt voor ouderen en gehandicapten die gebruik maken van een rolstoel of rollator.

Eerder kwamen al schuifelroutes van het verpleeghuis Lindendael naar de binnenstad en van verzorgingshuis Avondlicht naar het winkelcentrum De Huesmolen van verzorgingshuis Sint Jozefpark en het winkelcentrum De Beurs en verpleeghuis De Hoge Hop naar winkelcentrum Betje Wolffplein tot stand.

Op 10 oktober 2005 is de wandelroute vanaf het woonzorgcentrum De Perelaar aan een inspectie onderworpen. De route gaat naar de bakker en supermarkt Deen aan de Dorpsstraat. Onderweg zijn de volgende tekortkomingen geconstateerd: o oneffenheden in het trottoir onder andere door boomwortels; o moeilijk te nemen op- en afritten bij kruispunten door rolator en rolstoelen;
o smalle afritten;
o overhangende beplanting op de looproute; o geen op- en afritten bij een aantal kruispunten; o ontbreken van een voetgangersoversteekplaats.

Inmiddels zijn volgende maatregelen getroffen: o herstel van het trottoir;
o verbetering van op- en afritten bij kruispunten; o het aanbrengen van op- en afritten bij kruispunten en oversteken; o aanbrengen van een voetgangersoversteekplaats.
---