Saxion Hogescholen
BR>

do 08 december 2005

Amerikaanse architect Euro Disney verzorgt lezing bij Saxion

De Amerikaanse architect van Euro Disney bij Parijs, Francis Hetherton, verzorgt woensdag 14 december 2005 van 19.00 tot 20.30 uur een lezing bij Saxion Hogescholen in Enschede. De lezing vindt plaats in het kader van de 50-jarige jubilea van de opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek in Enschede en het 25 jarig jubileum van de opleiding Milieukunde in Deventer. Hetherton geeft zijn visie op ruimtelijke ontwikkeling, landschapsontwikkeling en stedenbouw aan de hand van Euro Disney en de nieuwe stad Val d'Europe bij Parijs. Een project dat tot doel had om het economische brandpunt van Parijs te verleggen naar het oosten. De lezing is vrij toegankelijk voor iedereen met interesse in het onderwerp, voor zover er plaatsen zijn.

Met de lezing sluit de academie Ruimtelijke Ontwikkeling en Bouw (ROB) van Saxion Hogescholen haar eerste werkvelddag af, waarop zij met vertegenwoordigers van alle beroepenvelden van de academie de ontwikkelingen bespreekt en de vertaling daarvan in minoren, keuzetrajecten in het onderwijs.

Naast de werkveldvertegenwoordigers, docenten en ouderejaars studenten, verwacht de academie ROB ook leden van het Twents Architectuurcentrum en leden van de Maatschappij voor Nijverheid en Handel. Ter viering van de jubilea biedt de academie ROB de lezing ook gratis aan de inwoners van het verzorgingsgebied van Saxion Hogescholen: Twente, Salland, Achterhoek en Stedendriehoek.

De lezing vindt plaats in het Harry Banninktheater van Saxion Hogescholen aan de Tromplaan 28 in Enschede. De ontvangst is van 18.30 tot 19.00 uur.

Van 20.30-21.30 uur biedt Saxion een afsluitend hapje en drankje aan. Aanmelden kan per e-mail tot en met maandag 12 december via r.p.m.morsink@saxion.nl


---------------------------------------------EINDE PERSBERICHT----------------------