Dierenbescherming

http://www.dierenbescherming.nl

Beestachtige foto-expositie Kids for Animals

Kids for Animals, jeugdclub van de Dierenbescherming, organiseerde deze zomer een fotowedstrijd voor de Nederlandse jeugd. Daar kwamen maar liefst ruim 3500 inzendingen op binnen. Daarvan worden vanaf woensdag 14 december de mooiste foto's tentoongesteld in Ouwehands Dierenpark te Rhenen. Diezelfde dag wordt de tentoonstelling om 14.30 uur feestelijk geopend, waarbij meteen ook de winnaar van de wedstrijd bekend wordt gemaakt.

Maandelijks komen er vele foto's van huisdieren per post en e-mail binnen bij Kids for Animals. Dat bracht de jeugdclub deze zomer op het idee een fotowedstrijd te organiseren. Daarop stroomden de foto's van katten, paarden, honden, geiten en vele andere dieren binnen. De 55 mooiste foto's worden tentoongesteld in RavotAapia. Dit is de grootste overdekte speeljungle van Europa en bevindt zich in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

De zes finalisten zijn gekozen door een kinderjury voorgezeten door de bekende dierenfotograaf Rob Doolaard. De afgelopen weken hebben kinderen op de website van Kids for Animals kunnen stemmen op hun favoriete dierenfoto. Woensdag 14 december opent Mylène, presentatrice van het schooltelevisieprogramma Nieuws uit de Natuur, de tentoonstelling. Vervolgens maakt ze de winnaar bekend. Die wint een weekend voor zes personen in bungalow,- en Safaripark De Beekse Bergen, en een digitale fotocamera.

De wedstrijd is tot stand gekomen in samenwerking met Welkoop en Boerenbond, Ouwehands Dierenpark en het tijdschrift Over Dieren.