Ingezonden persbericht


Datum november 2005


Plaats Leiden

Persbericht

'No Sign of Design' Richard Hutten in het SieboldHuis

No Sign of Design' toont een overzicht van het werk van de bekende Nederlandse ontwerper Richard Hutten in het SieboldHuis in Leiden.

Nederlands design is ongekend populair in het buitenland en dat is nergens zo opvallend als in Japan. Richard Hutten is een van de meest bekende internationale designers en een belangrijke exponent van de stroming 'DROOG Design'. Hij studeerde in 1991 af aan de Design Academie in Eindhoven en deed dat met een serie meubels onder de noemer ' No sign of design' . Met deze serie liet Richard Hutten helder zien dat hij in staat is de juiste keuzes te maken in een doolhof van mogelijkheden die bij het ontwerpen komen kijken. Zijn producten bleken archetypes te zijn. Helder van constructie en vanzelfsprekend van vorm, no sign of design.

Deze tentoonstelling, in het Japan centrum van Nederland, is door Hutten zelf ingericht. Aan de hand van overwegingen van vooraanstaande Nederlandse en Japanse architecten, kunstkenners en ontwerpers, legt de tentoonstelling uit waarom het werk van Richard Hutten in de Japanse schoonheidsbeleving past.

Een van de citaten, Sjarel E, directeur Museum Boijmans Van Beuningen: Het is niet zo eenvoudig om dat succes te verklaren zonder in clichés of vaagheden te vervallen. Het is mogelijk een combinatie van inzet, kwaliteit en marketing, om niet te zeggen branding. Citaat Cok de Rooy Directeur Frozen Fountain, Amsterdam : In Japan herkent men dat aspect van Richards werk. Men vindt daar schitterende voorbeelden op het gebied van zuivere constructies en subtiel materiaalgebruik. Een combinatie waar een product of object toch vaak haar schoonheid aan ontleend.

De tentoonstelling loopt van 14 december 2005 tot 23 april 2006. Kijk voor een uitgebreid activiteiten programma op www.sieboldhuis.org.