Capita bv

PERSBERICHT
Wismarstraat 7, Postbus 2130, 7420 AC Deventer
Telefoon: 0570 - 611 899, fax: 0570 - 645 602
Internet: www.kinderhulp.nl, e-mail: info@kinderhulp.nl

Deventer, 12 december 2005

Antonie Kamerling tuigt wensboom op met jeugdzorgkinderen

Voor kinderen uit de jeugdzorg tuigen het Nationaal Fonds Kinderhulp en alle Bilderberg hotels in Nederland dit jaar voor de eerste keer speciale wensbomen op. In de bomen mogen alle jeugdzorgkinderen van Nederland hun persoonlijke kerstwens hangen. De gasten van de hotels kunnen zelf een kerstwens uit de boom kiezen en deze in vervulling laten gaan. De eerste boom wordt op woensdag 14 december in Amsterdam versierd samen met Antonie Kamerling en de cast van de musical Turks Fruit.

De kinderen van Orthopedagogisch Centrum Middelveld in Amsterdam zijn al druk bezig met het fomuleren van de wensen die zij samen met Antonie Kamerling in de boom van het Bilderberg Garden Hotel zullen hangen. Zo geeft een meisje van 7 jaar aan een spelletje te vragen dat zij met papa en mama kan spelen en wenst een jongetje van 11 jaar goochelspullen waarmee hij zelf trucjes kan doen. 'Het gaat om kleine cadeaus die jeugdinstellingen en (pleeg-)ouders zich moeilijk kunnen veroorloven. Ook zij worden met deze actie ondersteund,' vertelt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp.

Actie Wensboom is dit jaar voor het eerst georganiseerd op initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp en de Bilderberg Groep. In alle 22 Bilderberg hotels van Nederland zullen tot 26 december wensbomen getooid met kinderwensen staan. De gasten van de hotels kunnen deze wensen vervullen door het zelf uitgekozen kaartje af te rekenen bij de kassa. 'Voor donateurs is het een heel toegankelijke en directe manier om kinderen die het kunnen gebruiken een beetje plezier en geluk te brengen,' aldus Jan Wezendonk.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al ruim 45 jaar in om kinderen die te maken krijgen met jeugdzorg een beetje gewoon geluk te bezorgen. Kinderhulp honoreert aanvragen voor financiële ondersteuning, afkomstig van allerlei instellingen voor jeugdzorg. Het gaat hierbij om direct kindgerichte zaken zoals een weekje kamperen in de zomer, een fiets, een lidmaatschap van een sportclub of cadeautjes op feestdagen. Het Nationaal Fonds Kinderhulp is geheel afhankelijk van giften en donaties.


Noot voor de redactie,