Saxion Hogescholen
BR>

ma 12 december 2005

Lezing Amerikaanse architect Euro Disney bij Saxion gaat niet door

Vanwege het overlijden van een van de directeuren van Saxion Hogescholen, de heer Adriaan Gelok (61), gaat de lezing van de Amerikaanse architect Francis Hetherton woensdag 14 december niet door. Hetherton zou spreken tijdens een jubileumactiviteit ter gelegenheid van onder andere het 50-jarige jubileum van de opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek in Enschede, waarvan de heer Gelok van 1996 tot 2004 directeur was.

De Amerikaanse architect van Euro Disney bij Parijs, Francis Hetherton, zou woensdag 14 december 2005 van 19.00 tot 20.30 uur spreken bij Saxion Hogescholen in Enschede. Hetherton zou zijn visie geven op ruimtelijke ontwikkeling, landschapsontwikkeling en stedenbouw aan de hand van Euro Disney en de nieuwe stad Val d'Europe bij Parijs. Een project dat tot doel had om het economische brandpunt van Parijs te verleggen naar het oosten.

Naast de werkveldvertegenwoordigers, docenten en ouderejaars studenten, waren ook leden van het Twents Architectuurcentrum en leden van de Maatschappij voor Nijverheid en Handel uitgenodigd. Ook inwoners van het verzorgingsgebied van Saxion Hogescholen - Twente, Salland, Achterhoek en Stedendriehoek - waren uitgenodigd.


--------------------------------EINDE
PERSBERICHT------------------------------