Museon Den Haag

Persbericht

datum:
9 december 2005

inlichtingen:
Rob de Winter (rdwinter@museon.nl) / Julie Verhoeff (jverhoeff@museon.nl)

tel. 070-3381421 of 0616578515 / 070-3381432

Museon neemt uniek ICT-systeem in gebruik

Het Museon in Den Haag neemt een nieuw ICT-systeem in gebruik, MuseOnline. Dit systeem is uniek in Nederland en biedt bezoekers extra informatie en interactieve toepassingen. MuseOnline maakt deel uit van 'Jouw wereld, mijn wereld', de nieuwe permanente tentoonstelling van het Museon, die op 14 december 2005 wordt geopend.

Interactieve toepassingen en extra informatie op maat

Wie 'Jouw wereld, mijn wereld' bezoekt, krijgt een toegangsbewijs dat fungeert als digitale sleutel tot het systeem. Door heel de tentoonstelling zijn er plekken waar de sleutel gescand kan worden om meer te weten te komen over de expositie. Bij de opstelling over niet- westerse muziekinstrumenten krijgen bezoekers bijvoorbeeld extra informatie over de verschillende instrumenten en kunnen zij ritme- en melodiespellen doen. Het niveau van de informatie en de wijze waarop de informatie wordt verstrekt, zijn aangepast aan de bezoeker. Zo krijgen kinderen t/m 12 jaar de informatie meer spelenderwijs aangeboden dan bezoekers van 13 jaar of ouder. Daarnaast kunnen bezoekers ervoor kiezen vooral informatie te krijgen die aansluit bij hun interesses.

Museumbezoek zonder einde

Na het bezoek aan het Museon kunnen bezoekers thuis via de Museonwebsite inloggen op hun eigen persoonlijke webpagina binnen MuseOnline. Die bevat nog meer achtergrondinformatie en interactieve toepassingen. De tentoonstelling eindigt dus niet bij de uitgang, maar is 24 uur per dag virtueel te (her)beleven.

Onderwijs
Voor het onderwijs biedt MuseOnline een nieuwe manier van lesgeven. Voorafgaand aan het museumbezoek bereiden de leerlingen de les voor op hun persoonlijke webpagina binnen MuseOnline. In het Museon gebruiken ze hun digitale sleutel om specifieke lesgerelateerde informatie en opdrachten op te roepen. De docent kan op zijn eigen persoonlijke website de vorderingen van zijn leerlingen overzien.

zie vervolg

'Jouw wereld, mijn wereld'
MuseOnline is onderdeel van 'Jouw wereld, mijn wereld', de nieuwe permanente tentoonstelling van het Museon, die in juni 2005 wordt geopend. De expositie toont hoe rijk onze wereld is aan natuurlijke en culturele diversiteit en wat onze rol is bij het in stand houden hiervan. De bezoeker neemt een duik in de diepte van de oceaan, komt oog in oog te staan met levensechte reconstructies van onze voorouders en voelt de dreiging van oorlog onder een regen van speren.

Samenwerking
De tentoonstelling is mede tot stand gekomen door de volgende partners: Gemeente Den Haag
Fonds 1818
Mondriaan Stichting
Shell Nederland BV
Vereniging van Vrienden van Museon en Omniversum
Bernard van Leer Foundation
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Ministerie van Defensie
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Ministerie van VROM
Stichting Levi Lassen
Delta Lloyd Groep
ANWB Fonds
Houthoff Buruma
SKaN Fonds i.s.m. BankGiroloterij
Zonta Club Den Haag II
Z@pp

Voorzieningen
Het Museon is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid, ook voor bussen.

Openingstijden
Het Museon is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties (alle regio's) is het Museon ook op maandag geopend. 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Museon gesloten.

Toegangsprijzen
Kinderen t/m 3 jaar: gratis / kinderen 4 t/m 11 jaar: 4,- / volwassenen: 7,50 / 65+ Pashouders: 6,00
Museumkaart geldig. Groepskorting voor groepen van meer dan 20 personen mogelijk.

Museon
Stadhouderslaan 37
Den Haag
t. 070-3381338
e. info@museon.nl
www.museon.nl