Gemeente Goes

Persbericht

Goes presenteert Verkeersvisie Zuid

Op woensdag 14 december om 09.45 uur in het Stadskantoor presenteert wethouder M.L. 't Hart de visie op de toekomstige verkeerstructuur voor Goes-Zuid.

De gemeente heeft een studie laten maken naar de toekomstige wegenstructuur van Goes-Zuid om een duidelijker beeld te krijgen van de ingrepen, varianten en de te verwachten effecten van de oplossingen die in het Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan (GVVP) aangedragen worden voor het verkeer in Zuid.

Het gaat om de problemen bij de spoorwegkruisingen en de leefbaarheidsknelpunten in de Buys Ballotstraat, Kloetingseweg en 's-Gravenpolderseweg en om de problematiek rond het toenemende vrachtverkeer over het spoor. Daarnaast zijn verschillende nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen van belang, zoals bouwplan Aria (300 woningen), planontwikkeling Poel II en bouwplan Oostmolenpark-Noord. Behalve naar het verkeer is er ook gekeken naar het milieu, de luchtkwaliteit, de geluidsbelasting, de kosten, het landschap, de ruimtelijke ordening en de civiel-technische haalbaarheid.

De onderdelen in het GVVP (vastgesteld door de gemeenteraad in augustus dit jaar) die over Goes-Zuid gaan, zijn: de zuidelijke ontsluitingsweg (een verbinding tussen de Nansenbaan en de Van Hertumweg), de zuidoosttangent (een verbinding tussen de 's-Gravenpolderseweg en het A58 knooppunt Vierwegen), een aansluiting op de A58, een ongelijkvloerse spoorwegkruising bij de van Hertumweg en een opwaardering van de Van Hertumweg.

De visie op het verkeer in Goes-Zuid wordt besproken in de vergadering van de raadscommissie Grond op 19 december. Het rapport ligt ter inzage bij de Receptie vanaf 14 december 10.00 uur. U kunt het vanaf dan ook inzien of downloaden op www.goes.nl/verkeer en vervoer/verkeersonderzoekgoeszuid.pdf.