FNV

Kies nu het gezicht van FNV Jong

Acht jonge mannen en vrouwen tussen de 20 en 34 zijn kandidaat. Nog tot en met woensdag kunnen alle jonge vakbondsleden meestemmen over het nieuwe gezicht van FNV Jong.

Tot en met woensdag 14 december kan ieder FNV-lid onder de 35 jaar zijn stem uitbrengen op een van de voorzitters-kandidaten van het FNV Jongerennetwerk. Het netwerk wil jongeren de gelegenheid bieden mee te praten en te beslissen over kwesties die jongeren aangaan. Binnen en buiten de vakbond.

Voor het voorzitterschap van het FNV- Jongerennetwerk zijn er acht kandidaten, waarvan vijf vrouw. De voorzitter wordt woordvoerder van het netwerk en zal in debatten en de media het jongerenbelang en het netwerk vertegenwoordigen. De vakcentrale zorgt voor beleidsmatige en praktische ondersteuning.

Het initiatief voor het netwerk komt van een groep jonge leden van verschillende bonden. Tijdens het FNV-congres afgelopen mei hielden ze een vurig pleidooi voor de oprichting van een FNV-jongerennetwerk. Daar werd door het congres met een overdonderende meerderheid van stemmen toe besloten. Het netwerk krijgt steun van FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Eens per maand praat ze met de jongeren over onderwerpen als jeugdwerkloosheid, last-in-first-out, pensioenen, studiebeurs, kinderopvang en het nieuwe zorgstelsel.

De acht kandidaten zijn Erik Manders (20), Abby Sutton (25), Patricia Schuurbiers (27), Arno Bonte (27), Mathijs Rutten (28), Judith Ploegman (29), Mariska van Heijster (32) en Gülsen Cosar (34).
* Naar de website van FNV Jong