Gemeente Hardenberg

Bouw brede school in Marslanden van start

Brede school wordt gebouw met een hart

Dinsdag 13 december 2005

In het hart van de Hardenbergse wijk Marslanden wordt de Brede School Marslanden gebouwd. De bouw gaat op woensdag 14 december officieel van start. Wethouder Joost Liese geeft dan het startsein voor de bouw van dit bijzondere en multifunctionele complex.

De brede school zorgt voor een compleet netwerk van onderwijs, zorg en welzijn onder één dak, voor alle bewoners in en rond de wijk Marslanden. Het doel van de brede school is het verbeteren van de ontwikkelingskansen van kinderen, tieners en hun ouders. Daarnaast richt de brede school zich op ouderen vanaf 55 jaar. Een belangrijk aspect is ook het bevorderen van de contacten tussen bewoners van de wijk en het stimuleren van het verenigingsleven.

De bouw van de brede school gaat aanstaande woensdag om 14.00 uur officieel van start. Wethouder Joost Liese geeft dan op feestelijke wijze het officiële startsein voor de bouw. Hij doet dit samen met leerlingen van het basisonderwijs in Hardenberg en kinderen van de stichting Peuterspeelzaalwerk, die straks onderdak zullen vinden in het multifunctionele gebouw.

De brede school wordt een gebouw met een hart, waar inwoners van Marslanden elkaar kunnen ontmoeten. Het gebouw heeft een heel specifiek voorkomen, maar tegelijkertijd een neutrale en flexibele hoofdstructuur. Op het dak van het gebouw ligt een ruim sportplein. Het gebouw torent boven de omringende bebouwing uit en vormt zo een herkenbaar baken in de wijk.

Inwoners van Marslanden worden gedurende de bouw middels een informatiebulletin op de hoogte gehouden van de totstandkoming van de brede school. Ook stellen participanten zich in de volgende informatiebulletins voor. Wethouder Joost Liese zal het eerste exemplaar van het informatiebulletin woensdag aan vertegenwoordigers van enkele participanten overhandigen. Voor de leerlingen van alle basisscholen in de gemeente Hardenberg is er een prijsvraag, zij mogen hun best doen een mooie naam verzinnen voor het nieuwe gebouw en kunnen daarmee een mooie prijs winnen.

Als de bouw voorspoedig verloopt, kan de brede school met ingang van het schooljaar 2006-2007 haar deuren openen.