Gemeente Spijkenisse


Feestelijke afsluiting verkeersveiligheid rondom scholen Lisstraat

07 december 2005

Op woensdag 14 december vindt de feestelijke afsluiting plaats van de aanpak van de verkeersveiligheid rondom de o.b.s. De Rank, Jan Campert en NOVA College Charles de Foucauld. Wethouders Gert-Jan 't Hart (wethouder wijkveiligheid) en Gerrit van Buuren (wethouder verkeer) onthullen om 11.00 uur twee verkeersborden aan de Lisstraat. De verkeersborden zijn door leerlingen zelf ontworpen. De scholen hebben een tekenwedstrijd georganiseerd onder de leerlingen en van de tekeningen van de winnaars zijn echte verkeersborden gemaakt.

De afgelopen paar maanden hebben De Rank en Jan Campert in het teken gestaan van verkeersveiligheid. Naast de tekenwedstrijd die als thema had Hoe zien de leerlingen verkeersveiligheid? is er aandacht besteed aan vrachtwagens. Een transportbedrijf uit Spijkenisse heeft een vrachtwagen met chauffeur ter beschikking gesteld om de leerlingen te laten zien hoe het zicht vanuit een vrachtwagen voor een vrachtwagenchauffeur is. De leerlingen konden dit zelf ervaren.

Naast de acties op de scholen zelf zijn er een aantal fysieke maatregelen genomen.

Op de Willemshoevelaan, ter hoogte van de Geraniumstraat, is een plateau in de weg gekomen. Het plateau zorgt voor een veilige oversteek voor schoolgaande kinderen. Aan beide kanten van het plateau zijn op het wegdek witte driehoeken geschilderd met het woord school. Op de Lisstraat zijn twee soortgelijke plateau's gemaakt op de kruising met de Geraniumstraat en op de kruising met de Madeliefstraat.

Op de Lisstraat zijn ook driehoeken geschilderd. Bij de uitgang van de school De Rank aan de Lisstraat is de weg versmald door het trottoir te verbreden. Aan beide zijden van dit trottoir staan borden met een stopverbod voor auto's. Dit stopverbod geldt op tijden dat de kinderen naar school worden gebracht en weer gehaald worden: van 08.15 uur tot 09.15 uur en van 14.45 uur tot 15.15 uur.

De aanpak van de verkeersveiligheid rondom De Rank en Jan Campert is een actie uit het wijkveiligheidsplan van Schiekamp en Hoogwerf. Eerder al werd in de Akkers een dergelijk project gehouden. Het volgende project vindt plaats bij de scholen aan de Oranjelaan.