Eemland noord 09.30 uur

Utrecht 14-12-2005 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Jongen bekeurd met vuurwerk

SOEST De politie heeft zaterdag 10 december, om 16.45 uur, een 12-jarige jongen uit Soest bekeurd omdat hij vuurwerk afstak op de Egge.

De agent van een noodhulpvoertuig hoorde tijdens zijn aanwezigheid in de wijk Boerenstreek dat er vuurwerk werd afgestoken in de omgeving van de Egge.

Bij aankomst in die straat gingen er twee fietsers snel vandoor. Een van hen kon worden gestopt en had nog enige vuurwerk bij zich. Hij deed vrijwillig afstand van het knalwerk en krijgt een afdoening van zijn straf via het bureau HALT.

Jongen raakt bromfiets kwijt

SOEST De politie heeft zaterdag 10 december een bromfiets inbeslaggenomen die technisch niet in orde bleek.

De 16-jarige bestuurder, een inwoner van Soest, reed met hoge snelheid over de Hofstedering waar hij tot stoppen werd gemaand door een buurtbewoner omdat het bijzonder onverantwoordelijk was wat de bromfietser deed.

De ter plaatse geroepen agenten constateerden dat het voertuig niet aan de technische eisen voldeed en namen het vervoermiddel in beslag. De bromfiets wordt nu nader onderzocht door de Regionale Verkeersdienst.

De ouders van de Soester werden in kennis gesteld.

Aangehouden met cocaïne

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De wijkpolitie, belast met horecatoezicht, heeft zaterdagavond 10 december, om 22.30 uur, een 32-jarige inwoner van Nijkerk aangehouden omdat hij cocaïne in zijn bezit had.

De politie werd gewaarschuwd omdat de man kennelijk cocaïne wilde verkopen aan passanten. Bij het onderzoek aan de kleding van de Nijkerker kwamen 9 wikkels met cocaïne uit zijn zak. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Volgens de verdachte was de cocaïne voor eigen gebruik en zou hij dit samen met enkele vrienden gebruiken. De man kreeg een proces-verbaal en de cocaïne werd inbeslaggenomen.

Rijden onder invloed

SOEST- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden op de Soesterbergsestraat. De agenten zagen de 48-jarige man omstreeks 01.00 uur slingerend rijden en hij werd gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 500 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Omstreeks 04.40 uur werd een 35-jarige man uit Soest gecontroleerd op de Weegbreestraat. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 315ug/l.

Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Geen bekeuringen

SOEST- Op de Birkstraat en de Bartolottilaan werd van 15.30 tot 16.00 uur gecontroleerd op het volgen van de verplichte rijrichting. Iedereen hield zich hier keurig aan de regels en er werden geen bekeuringen uitgeschreven.

Verkeerscontrole
BUNSCHOTEN- Op dinsdagochtend werd van 07.30 tot 09.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Amersfoortseweg. In totaal werden 7 bekeuringen uitgeschreven voor o.a. rijden met te hoge snelheid en fietsen zonder verlichting.