Stad Utrecht, 09.40 uur

Utrecht 14-12-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Vermist

UTRECHT - Sinds maandagochtend 12 december is de 49-jarige Tonnis Hensens vermist. De man, die zonder vaste woonplaats is maar verblijft in Utrecht, vertrok die ochtend om 08.45 uur van zijn opvangadres aan de Voorstraat met de mededeling dat hij even weg moest. Daarna is niets meer van hem vernomen en dat is niet eerder voorgekomen.

De man is suikerpatiënt en moet medicijnen innemen. Deze heeft hij echter niet meegenomen. Als hij zijn medicijnen niet inneemt kan hij in coma raken.

Het signalement van de man luidt: een blanke man van ongeveer 1.70 m lang, blauwe ogen, blond haar geknipt in bloempot-model. Die dag had hij zich nog niet geschoren, maar normaalgesproken scheert hij zich dagelijks. Hij heeft geen snor. Over zijn kleding is niets bekend.

Buschauffeur beroofd

UTRECHT Dinsdagavond vond op de Tiberdreef een beroving plaats waarbij een buschauffeur het slachtoffer werd en gewond raakten.

De politie werd omstreeks 18.50 uur naar de Tiberdreef gestuurd omdat een chauffeur beroofd was. Ter plaatse troffen de agenten een 31-jarige man uit Utrecht aan. De man verklaarde op het moment dat hij even naar de toilet wilde en hij de chauffeursruimte binnenstapte hij een harde klap op zijn hoofd kreeg en buiten bewustzijn raakte. Toen hij weer bijkwam bleek dat er geld en buskaarten gestolen waren. De chauffeur raakte gewond aan zijn hoofd.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 december heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 01.40 uur een voertuig door het rode verkeerslicht op het Paardenplein rijden. De 18-jarige bestuurder uit Bilthoven kreeg op de Pieter Nieuwlandstraat een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 395 ug/l uit. Met een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht, een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op de Atoomweg heeft de politie dinsdagmiddag een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.45 en 17.00 uur werden 1.115 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 174 bestuurder te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u terwijl er maximaal 50 km/u gereden mag worden.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie dinsdagmiddag twee minderjarige personen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Door de beveiliging van de winkel werd gezien dat een meisje en een jongen zich verdacht gedroegen in de winkel. Het tweetal werd enige tijd in de gaten gehouden. De beveiliging zag dat zij kleding mee wilden nemen zonder deze eerst af te rekenen. De 14-jarige jongen en het 15-jarige meisje werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Oplichters

UTRECHT De politie waarschuwt voor oplichters die dinsdagmorgen een 79-jarige vrouw uit Utrecht hebben beroofd na een babbeltruc.

Rond 11.00 kwamen twee mannen bij de vrouw aan de deur en verklaarden dat er mogelijk een gaslek in de woning aan de Pieter Saenredamstraat van de vrouw was. De vrouw vroeg nog wel om een legitimatie maar deze bleek achteraf vals te zijn. De mannen hebben uiteindelijk een deel van de woning doorzocht en de portemonnee van het slachtoffer meegenomen. De politie adviseert om bij twijfel te bellen met het energiebedrijf.