Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Arnhem - twee aanhoudingen bij winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 14-12-2005 9:59:57

De Arnhemse politie heeft dinsdag bij twee meldingen van winkeldiefstal twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Zevenaar en een 37-jarige man uit Venlo. De Zevenaarse werd rond één uur aangehouden toen ze door beveiligingspersoneel van een zaak aan de Vijzelstraat was betrapt. De vrouw zou met een paar schoenen ter waarde ruim 17 euro de zaak zijn uitgelopen zonder af te rekenen. De vrouw bekende tegenover de politie de schoenen te hebben gestolen en kreeg een boete van 125 euro.
De Venlonaar werd omstreeks half drie aangehouden in het winkelcentrum Kronenburg. De man zou bij een winkel aan de haal zijn gegaan met vlees maar werd door een beveiligingsmedewerker in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. De verdachte Venlonaar, een zogenoemde veelpleger, is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden - snelheidscontroles

Publicatiedatum: 14-12-2005 9:59:23

Door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zijn dinsdag in de gemeente Rheden twee snelheidscontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 156 bestuurders betrapt die te hard hadden gereden. In Spankeren controleerde het VHT tussen 15.40 en 20.00 uur op de Zutphensestraatweg, binnen de bebouwde kom. Van de ruim 5000 passanten reden er 71 te hard. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 120 km/u, terwijl op deze weg een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. De meeste overtreders (44) reden t/m 44 km/u te hard. De overige 85 overtredingen vielen bij een controle op de Arnhemsestraatweg in Rheden, buiten de bebouwde kom. De radar van het VHT stond daar opgesteld tussen 15.45 en 20.10 uur (het aantal passanten waarvan de snelheid gecontroleerd werd is onbekend). Bij de controle in Rheden werd een hoogste snelheid gemeten van 93 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - auto botst op aanhanger:twee gewonden
Publicatiedatum: 14-12-2005 9:58:31

Een 27-jarige vrouw en een 34-jarige man, beiden uit Wageningen, zijn woensdagochtend gewond geraakt op de Nude in hun woonplaats nadat de auto, waarin ze zaten, tegen een stilstaande aanhanger was gebotst. De 34-jarige Wageninger, die achter het stuur zat, had tegenover de politie verklaard de aanhanger te laat te hebben opgemaakt. Beide slachtoffers zijn met verwondingen aan de nek en het gezicht overgebracht naar het Ziekenhuis De Gelderse Vallei. Volgens de politie was er geen drank in het spel en stond de aanhanger goed verlicht geparkeerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - vrouwen aangehouden wegens oplichting
Publicatiedatum: 14-12-2005 9:57:51

Twee Wageningse vrouwen van 49 en 56 jaar zijn dinsdagavond door de politie in hun woonplaats aangehouden op verdenking van oplichting. Door zich voor te doen als bezorgers van huis aan huisbladen en reclamedrukwerk zouden de vrouwen bij diverse adressen zijn langs gegaan om nieuwjaarskaartjes af te geven en daarvoor fooien te ontvangen. Een buurtbewoonster kreeg argwaan om dat zij de vrouwen niet herkende als bezorger. Zij waarschuwde de politie en gaf een duidelijke persoonsbeschrijving op. Nadat agenten in de buurt gingen zoeken troffen zij de vrouwen op de Van Doesburglaan aan. Ze werden vervolgens aangehouden. Het duo bekende later zich onterecht hebben uitgegeven als bezorger. Het duo bleek voor ruim 200 euro te hebben geïncasseerd. Het geld werd in beslag genomen. Tegen de beide vrouwen is proces-verbaal opgemaakt. Het duo is inmiddels weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - geluidsoverlast: installatie kwijt
Publicatiedatum: 14-12-2005 9:57:21

Met het in beslag nemen van de geluidsinstallatie heeft de Wageningse politie dinsdagochtend een eind gemaakt aan geluidsoverlast door een 41-jarige vrouw. Buurtbewoners waarschuwden de politie nadat de Wageningse overlast veroorzaakte doordat ze luide muziek afspeelde in haar woning. Bij aankomst constateerden de agenten dat de muziek inderdaad te hard stond. De bewoonster liet de agenten echter niet binnen. Met een speciale machtiging gingen de agenten alsnog de woning binnen en namen daar de geluidsinstallatie in beslag. Tegen de Wageningse is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - proces-verbaal na verlaten plaats ongeval
Publicatiedatum: 14-12-2005 9:56:43

De Nijkerkse politie heeft dinsdagochtend proces-verbaal opgemaakt tegen een 54-jarige automobilist uit Lelystad wegens het verlaten van de plaats van een ongeval. Bij het ongeval raakte een 68-jarige vrouw uit Nijkerk gewond. Het slachtoffer reed rond half twaalf op haar fiets over de rotonde op de Oranjelaan. De automobilist, die in dezelfde richting reed, zou bij het afslaan naar rechts de Vetkamp op de fietsster niet voor hebben laten gaan. De Nijkerkse kwam daardoor te vallen en liep verwondingen op. Na het ongeval reed de automobilist uit Lelystad door zonder zich bekend te maken. Terwijl gewaarschuwde agenten bezig waren met de afhandeling van het ongeval wees een getuige de bestuurder uit Lelystad, die toevallig weer voorbij kwam, aan als degene die bij de aanrijding betrokken was. Agenten lieten de man stoppen. Hij bekende later bij de aanrijding betrokken te zijn geweest. De gewonde Nijkerkse bleek een flinke hoofdwond te hebben en is daarvoor behandeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Lunteren - beschonken Lunterenaar raakt rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 14-12-2005 9:55:53

De politie van Ede heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Lunteren het rijbewijs afgenomen van een negentienjarige Lunterense automobilist. De man was net vijf maanden in het bezit van een rijbewijs maar werd in beschonken toestand achter het stuur van zijn auto aangetroffen. Surveillerende agenten zagen de man even voor één uur rijden met een kapot achterlicht door het centrum van Lunteren. Toen de agenten hem daarover wilden aanspreken roken ze alcohol. De Lunterenaar moest mee naar het politiebureau voor de ademanalyse. Daarbij werd een alcoholpromillage gemeten van 1,51 (bijna drie keer de norm). Tegen de Lunterenaar is ook proces-verbaal opgemaakt. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606