Gemeente Zwolle

Voorontwerp bestemmingsplan Aloë aangepast aan molenbiotoop


Datum uitgave: 13-12-2005

Om woningbouw en lichte bedrijvigheid mogelijk te maken op de terreinen de Aloë en van een voormalig garagebedrijf aan de Bankastraat is een voorontwerp bestemmingsplan vastgesteld. Voor de Aloë gaat het om ongeveer 110 woningen en drie kleine bedrijfjes. Op het aangrenzende terrein van Berendsen en De Graaf verrijst een appartementengebouw en een rij eengezinswoningen. Daarbij gaat het om ongeveer 65 woningen. Eind 1999 is begonnen met de planvorming voor het gebied de Aloë door Nijhuis Bouw. In een startnotitie zijn de gemeentelijke uitgangspunten voor dat gebied vastgelegd. Een aantal jaren geleden heeft projectontwikkelaar Planoform beslag gelegd op het terrein van het garagebedrijf, dat op korte termijn verhuist naar de Vrolijkheid.

In het voorontwerp bestemmingsplan is rekening gehouden met de vastgestelde molenbiotoop voor oliemolen De Passiebloem. Deze is er op gericht om de hoogte van de omliggende bebouwing te beperken, zodat de molen voldoende windvang heeft. De stellinghoogte van 6.42 meter is de maximale bouwhoogte op honderd meter afstand. Deze hoogte mag elke vijftig meter verder een meter hoger zijn. Dit betekent dat gebouwen een hoogte mogen krijgen, die varieert van 7.42 meter op 1.50 meter tot 14.42 meter op 500 meter.

De voorgenomen bouwhoogtes zijn besproken met de vereniging ' Hollandsche Molen' en de vrijwilligers van de Passiebloem. Met dit plan is de molenbiotoop veilig gesteld. Het plan gaat nu de inspraakprocedure in.
Bron: afdeling Communicatie
Datum van 13-12-2005 tot 19-12-2005