Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen

14-12-2005 Dot travel succesvol geïntroduceerd in Nederland De Nederlandse overkoepelende reisbrancheorganisatie ANVR, als één van de weinige Europese brancheorganisaties uitgeroepen tot authentication provider, heeft inmiddels ruim 100 reisorganisatoren en reisagenten bij het Amerikaanse Tralliance, beheerder van de extensie .travel, kunnen voordragen.

De .travel extensie is in november geïntroduceerd in de markt. De eerste cijfers van Tralliance laten nu zien dat ANVR-leden inmiddels meer dan 170 sites met een .travel extensie actief hebben. Dit aantal neemt echter nog dagelijks toe. Wereldwijd is sprake van duizenden nieuwe sites. Exacte aantallen maakt Tralliance eind 2005 bekend.

Het gebruik van de internationale extensie .travel als domeinnaam op het wereldwijde web geeft de consument veel duidelijkheid. Zo biedt het Nederlandse en Europese reisondernemingen een eigen identiteit, waardoor de potentiële reiziger direct weet dat de opgeroepen .travel site een reisonderneming betreft. Voor de klant is het tevens belangrijk om te weten dat deze reisonderneming op het moment van goedkeuring financieel is geautoriseerd en gescreend, waardoor misbruik effectief kan worden tegengegaan.

Op www.anvr.nl (Ledenoverzicht) kunnen consumenten altijd checken of een reisonderneming lid is van het ANVR (Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen) en daarmee voldoet aan de zekerheden die daaraan zijn gekoppeld.