Politie Hollands Midden

Datum: 14 December 2005

Sassenheim Diefstal uit woning De politie is een onderzoek gestart naar een woninginbraak. Op dinsdag 13 december, in de middag of in de vroege avond, is er ingebroken in een woning aan de Lindenlaan. De bewoonster heeft aangifte gedaan bij de Politie. Dader(s) zijn via de achterzijde van de woning binnengedrongen en hebben verschillenden kamers doorzocht. Uit de woning zijn een dvd-speler, playstation en een fototoestel weggenomen. De technische recherche is ingeschakeld om eventueel achtergelaten sporen te onderzoeken.

Leiden Aanhouding verdachte van heling of diefstal

De politie hield dinsdag 13 december, rond 20.30 uur, in de Sumatrastraat een 21-jarige man uit Leiden aan. De man bood op marktplaats.nl onderdelen van een scooter aan die op 23 oktober was gestolen van een 17-jarige jongen uit Sassenheim. Dit ontdekte de jongen zelf door de sites goed te volgen. Na de ontdekking maakte hij een afspraak en ging met zijn vader naar een schuur aan de Sumatrastraat. Daar zag hij de onderdelen van zijn scooter liggen. Hij schakelde vervolgens de politie in en deze hield de Leidenaar aan voor heling of diefstal. Bij zijn aanhouding verzette de Leidenaar zich hevig. Hij is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Leiden Veroorzaker overlast aangehouden

De politie hield dinsdag 13 december, rond 19.00 uur, aan de Lammermarkt een 24-jarige man uit Leiden aan. De man lag in de hal van een appartementencomplex te slapen, was dronken en liet zijn behoefte daar lopen. Daarmee veroorzaakte hij overlast wat de politie deed besluiten de man, die zich ook nog eens zonder redelijk doel ophield in de hal, mee te nemen naar het politiebureau. Hij is daar ter ontnuchtering ingesloten. Vandaag gaat de politie met hem verder.

Leiderdorp Politie houdt jongen aan die vuurwerk afstak

Dat de politie streng optreedt tegen vuurwerkoverlast zoals zij heeft aangegeven, ondervond dinsdag 13 december, een 13-jarige jongen uit Leiderdorp. Agenten hoorden, rond 20.30 uur, nabij de Poortwacht knallen van vuurwerk en zagen enkele lichtflitsen. De agenten stapten uit de politieauto en gingen op zoek naar de veroorzakers. Van twee jongens die hard wegrenden, werd er één in de kraag gevat. Hij had geen vuurwerk afgestoken maar wel zijn maat, van wie hij de naam en het adres aan de agenten gaf. De agenten gingen daar aan de deur, waar even later meldde de 13-jarige zich. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende hij het afsteken van drie kanonslagen die hij nog over had gehouden van de vorige oud op nieuw. De jongen kreeg een proces-verbaal en is verder doorverwezen naar HALT.

Wie tijdens de viering en in de aanloop van oud op nieuw zich bezig houdt met vandalisme, kan rekenen op een streng optreden van de politie. De politie Hollands Midden gaat vandalisme tijdens de jaarwisseling streng aanpakken, zoals aangekondigd. Wie betrapt wordt, wordt aangehouden en gaat mee naar het bureau. De politie adviseert burgers 1-1-2 te bellen als zij zien dat er vernield wordt of er vuurwerk wordt afgestoken. Als de daders al zijn gevlogen kan gebeld worden naar 0900-8844.

Gouda Verlaten plaats aanrijding De politie kreeg op, woensdag 14 december, omstreeks 06.10 uur, de melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Plaswijckweg. Ter plaatse stond een auto tegen een lantaarnpaal aan, de bestuurder van de auto was nergens te bekennen. Een getuige had een man zien wegrennen uit de auto en kon een signalement afgeven. Even later werd er gemeld dat er een man bij een woning aan de bel was gegaan. De man had een bebloed gezicht en had hetzelfde signalement als de getuige had afgegeven. De man, een 32-jarige Gouwenaar, is aangehouden en overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Na een korte controle in het ziekenhuis is hij overgebracht naar het politiebureau waar hij een ademanalyse heeft ondergaan. De uitslag van 660 ug/l, ver boven de toegestane limiet van 220 ug/l zou ervoor kunnen zorgen dat hij zijn rijbewijs moet inleveren. Echter is het nog niet bekend wie de bestuurder van de auto tijdens het ongeval is geweest. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of de man de bestuurder is geweest, of zoals hij beweert, een vriend van hem. De auto is inmiddels weggesleept door een takelbedrijf.

Gouda Insluiping in woning Een insluiper heeft op dinsdagavond 13 december zijn slag geslagen in een woning aan de Reeuwijkpolderplantsoen. Op het moment dat de bewoners thuis waren is er een onbekende via de garage de woning binnengekomen en heeft een koffertje en een tas mee weten te nemen zonder dat de bewoners het door hadden. Een buurtbewoner had de tas en de koffer gevonden en belde de bewoners op. Uit de koffer en tas zijn geen spullen weggenomen, de dader is zonder buit vertrokken.

De politie waarschuwt voor insluipers en dringt erop aan dat de deuren en ramen waarop geen zicht is terwijl men thuis is gesloten worden. Het zichtbaar achterlaten van waardevolle goederen op bijvoorbeeld tafels en keukenbladen wordt eveneens afgeraden. Insluipers kijken vaak eerst door het raam of er iets naar hun gading is om vervolgens via een open deur of raam binnen te dringen.

Gouda Politie verzoekt getuigen van auto-inbraken te bellen De politie merkt dat het aantal auto-inbraken in Gouda nog steeds toeneemt. Alleen al vanaf 1 december tot heden heeft de politie ongeveer honderd aangiften opgenomen. De politie constateert dat getuigen bij een heterdaad situatie het algemene nummer van de politie 0900 - 8844 (geen spoed, wel politie) bellen. Bij een heterdaad situatie, moet echter het spoednummer 1-1-2 gebeld worden, zodat de politie direct ter plaatse kan gaan. Getuigen worden dus nadrukkelijk verzocht het spoednummer 1-1-2 te bellen wanneer ze een inbraak zien gebeuren. Op deze manier kan de politie direct actie ondernemen. De politie wijst er ook op geen (waardevolle) goederen in de auto achter te laten. Het zichtbaar achterlaten van waardevolle goederen, oefenen een grote aantrekkingskracht uit op dieven. Tevens ziet de politie ook aangiften van diefstallen van tassen uit auto's terwijl de bestuurder of bestuurster bijvoorbeeld staat te wachten bij de verkeerslichten. De dieven schromen dan niet om de portieren open te maken, de tas weg te nemen en de eigenaren verbouwereerd achter te laten.

Gouda Aanhoudingen na dealen drugs De politie heeft dinsdagavond, 13 december, tijdens kaarsjesavond twee Gouwenaren van 21 jaar en een 33-jarige man zonder vaste woon- op verblijfplaats aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen op de Markt. De mannen werden op heterdaad betrapt toen een agent via de camera's van stadstoezicht zag hoe vier mannen, waaronder twee bekenden van de politie, aan het handelen waren. Drie van hen werden aangehouden op de Achter de Waag. Een van de verdachten probeerde zich, terwijl hij al was aangehouden, zich te ontdoen van drie zakjes, vermoedelijk, harddrugs. In de woning van één van de verdachten, de dealer, werd vervolgens een doorzoeking gedaan. Daar werd nog eens een hoeveelheid harddrugs, gripzakjes en vier mobiele telefoons in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Moordrecht Verdachte bromfietsdief aangehouden De politie zag op dinsdagavond 13 december, op De Smidse een bromfietser zonder verlichting rijden. Agenten besloten hem staande te houden en reden via de parallel gelegen Sluislaan naar De Smidse om hem tegen te houden. De jongen was echter van zijn bromfiets afgestapt en liep in de richting van één van de agenten. Hierop werd de jongen, een 15-jarige uit Moordrecht, aangehouden. De bromfiets had hij niet meer in het bezit. Even later bleek dat de jongen de bromfiets op de kruising van de Julianalaan had neergezet. Nader onderzoek leerde dat het om een gestolen bromfiets ging. In het weekend was de politie al op de hoogte gebracht van een gestolen bromfiets die te koop aangeboden zou zijn aan een 13-jarige jongen uit Moordrecht. De jongen had de bromfiets aangeboden gekregen, maar kocht de bromfiets niet gekocht, omdat hem verteld werd dat de bromfiets gestolen was. Hij lichtte de politie in. De aangetroffen bromfiets op de Julianalaan bleek dezelfde te zijn. De 15-jarige jongen heeft een proces-verbaal gekregen en is weer in vrijheid gesteld.

--- Noot aan de redactie,