Gemeente Lopik

Onderwerp: Meldpunt Buitenruimte succesvol

Steeds meer mensen bellen met 0348-559985

Schade aan wegen en trottoirs, kapotte lantaarnpalen, schade aan speeltoestellen, hekwerken en plantsoenen, hondenpoep: het Meldpunt Buitenruimte van de gemeente Lopik zorgt ervoor dat al deze ergernissen zo snel mogelijk worden verholpen. Omdat de gemeente Lopik graag snel actie wil ondernemen op de gemelde klachten is het centrale Meldpunt Buitenruimte ingesteld.

Sinds 21 maart 2005 neemt Els van Rooijen dagelijks van 08.30 uur tot 12.30 uur de telefoon van het Meldpunt aan. Zij zet de meldingen in een computerprogramma en geeft de meldingen door aan de medewerkers die ze moeten oplossen.

Eerder werden klachten of onvolkomenheden met betrekking tot de openbare ruimte via verschillende kanalen doorgegeven aan de gemeentelijke organisatie. Het kon dan lang duren voordat de klacht bij de behandelend ambtenaar terechtkwam en uiteindelijk werd afgehandeld. Bovendien is er nu overzicht. De mensen zien nu dat er wat gebeurt, en snel ook. Er wordt geprobeerd de gemelde klacht zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval binnen 4 weken, te verhelpen.

Dat wint het vertrouwen van de mensen.

Er komen gemiddeld 9 meldingen per dag binnen. Vanaf 21 maart 2005 zijn de volgende aantallen meldingen in de computer verwerkt:
* Groen 38

* Openbare verlichting 20

* Overlast (vuil, poep) 30

* Riolering 32

* Speeltuinen 7

* Afvalverwerking 10

* Water 8

* Wegen 98

* Diversen 10

* Verkeer 56

Problemen die niet direct kunnen worden opgelost, zijn vaak zaken die de gemeente uitbesteedt. Zo voert een aannemer wegreparaties uit en gaat de firma Citytec over de openbare verlichting. Als er een lantaarnpaal stuk is, wordt dit direct doorgegeven aan Citytec.

Tot op heden kan worden geconcludeerd dat het Meldpunt Buitenruimte succesvol is. Hoewel medewerkers van de gemeente continu buiten aan het werk zijn, zien zij natuurlijk niet alles. U als inwoner bent tevens de ogen en oren van de gemeente. Als u in uw eigen omgeving iets ziet dat niet klopt, schroom dan niet en bel Els (0348-559985) of stuur uw e-mailadres naar
Meldpunt@lopik.nl.

Uw melding is voor ons een gratis advies!

Lopik, 12 december 2005

---

| |