Gemeente Geldrop-Mierlo


Onderzoek afgerond
FUNCTIONEREN SOCIALE ZAKEN VERGELIJKBAAR MET ANDERE GEMEENTEN

Onlangs heeft adviesbureau BMC het onderzoek naar het functioneren van de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Geldrop-Mierlo afgerond en aangeleverd aan het gemeentebestuur. Conclusie: de afdeling Sociale Zaken doet het niet slechter dan in andere gemeenten, ondanks de samenvoeging en de slechte behuizing. Er is echter wel een aantal verbeterpunten aangegeven voor de toekomst.

In opdracht van de gemeenteraad deed het adviesbureau BMC de afgelopen maanden een quick scan bij de gemeentelijke afdeling Sociale Zaken. Daarbij kwamen alle belangrijke onderdelen van het functioneren aan bod, zoals de bedrijfsvoering, de WVG, reïntegratie, handhaving, terugvordering en verhaal, werkprocessen, onderlinge samenwerking en cultuur. Het onderzoek werd gehouden onder 16 in- en extern betrokkenen van de gemeente en verliep in een open en constructieve sfeer.

AANDACHTSPUNTEN
Het beeld dat uit het onderzoek naar voren komt, is van een afdeling die zoekende is. Dit is gedeeltelijk te wijten aan de invoering van de nieuwe WWB, waardoor de meeste gemeenten zoekende zijn. Maar in Geldrop-Mierlo heeft dit meer oorzaken. BMC onderscheidt er vier. De onderzoekers concludeerden dat 1. een heldere visie ontbreekt, 2. bestaand beleid onvoldoende geïmplementeerd is, 3. er onvoldoende directe aansturing is en 4. men elkaar niet duidelijk genoeg aanspreekt: een kwestie van cultuur. Voor deze vier aandachtspunten doet het adviesbureau in het rapport ook concrete aanbevelingen.

AL GESTART
Naast een aantal vakinhoudelijke aandachtspunten is BMC in het algemeen van mening dat een betere samenwerking op de afdeling, het huisvesten van de medewerkers op één plek in het gebouw en een duidelijkere aansturing een goede aanzet is om de problemen structureel te kunnen aanpakken. Omdat de organisatie zich al bewust was van deze problemen, zijn er al verbeterprocessen gestart. Het was echter voor BMC nog te vroeg om hier de resultaten van te kunnen zien.

COLLEGESTANDPUNT
Het college van burgemeester en wethouders herkent veel van de zaken die BMC constateerde. Ook kan het college zich in de meeste aanbevelingen vinden. Op 22 december zal het college, samen met de gemeenteraad, een aanzet geven voor het plan van aanpak dat moet leiden tot de door iedereen gewenste veranderingen.

Publicatie 13 december 2005


Publicatie 13 december 2005

CADEAU-IDEE VOOR DE FEESTDAGEN

Het duurt niet meer zo heel langDan is het Kerstmis. Elk jaar moet u weer nadenken over een origineel cadeauDe gemeentevlag en het boek Mierlo, van oorsprong tot heden zijn speciaal voor de komende feestdagen weer in de verkoop gegaan. Misschien een leuk idee om de vlag en/of het boek aan iemand cadeau te geven?

De gemeentevlag van Geldrop-Mierlo, in formaat 100 x 150 centimeter is geschikt voor een vlaggenmast aan een gebouw of huis en kost 12,50. De vlag is aan te schaffen bij de gemeentehuizen in Geldrop en Mierlo. Betaalt u dan alstublieft contant en gepast, want de balies beschikken niet over wisselgeld.

BOEK
Het geschiedenisboek over Mierlo, is verkrijgbaar aan de receptiebalie van het gemeentehuis in Mierlo. Het boek kost 22,50 en iedereen wordt verzocht dit bedrag contant en gepast te betalen omdat er geen wisselgeld aanwezig is bij deze balie. De receptiebalie is elke ochtend van 9.00 -12.30 uur geopend.

U kunt het boek eveneens kopen bij de Bruna in Mierlo en bij Boekhandel Van Grinsven in Geldrop.

Publicatie 13 december 2005

Voor het betalen van de belastingaanslag in termijnen HEEFT U DE GROENE MACHTIGINGSKAART AL INGESTUURD?

In het belastingjaar 2006 worden de aanslagen
onroerende-zaakbelastingen en hondenbelasting via één aanslagbiljet opgelegd. U heeft de keuze om de aanslag binnen drie maanden in twee termijnen te betalen of u kiest voor tien maandelijkse betaaltermijnen. Kiest u voor de laatste mogelijkheid, dan moet u de gemeente via automatische incasso machtigen de aanslag automatisch te laten afboeken van uw bank- of girorekening. Hiervoor moet u de groene machtigingskaart, die u enige weken geleden heeft ontvangen, opsturen naar de gemeente. Heeft u dat nog niet gedaan? Doet u dit dan alsnog?

Wilt u meer informatie over automatische incasso of over gemeentelijke belastingen in het algemeen? Belt u dan met de afdeling Financiën, telefoon 040-2893935 of 040-2893948.

Publicatie 13 december 2005

AFDELING RUIMTELIJKE ONTWIKKELING 20 DECEMBER VANAF 11.30 UUR NIET BEREIKBAAR

Op dinsdag 20 december is de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling vanaf 11.30 uur gesloten. Dit geldt ook voor het loket van Bouw- en woningtoezicht en Milieu.

Publicatie 13 december 2005

MILIEUSTRAAT EERDER DICHT OP 24 EN 31 DECEMBER

De Milieustraat aan het Emopad in Geldrop, is zaterdag 24 en 31 december eerder dicht dan normaal. Op kerst- en oudjaarsavond is de Milieustraat al gesloten om 15.00 uur.

Publicatie 13 december 2005

Let op!
NIEUWE VERKEERSREGELING KRUISING MIERLOSEWEG/DWARSSTRAAT/SPOELSTRAAT

Kort geleden zijn er werkzaamheden uitgevoerd aan de kruising Mierloseweg/Dwarsstraat/Spoelstraat. De aansluitingen van de Dwarsstraat en de Spoelstraat waren hierdoor tijdelijk afgesloten en de verkeersregelinstallatie was buiten werking. Er werd een nieuwe verkeersregelinstallatie aangebracht en er is, voor het verkeer vanuit Mierlo, een extra strook gemaakt om rechtsaf te rijden. Het doel van de aanpassingen is het verbeteren van de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid. De werkzaamheden zijn inmiddels klaar en de nieuwe verkeersregelinstallatie is in gebruik genomen.

LET OP: VERANDERDE VERKEERSSITUATIE
Voorheen was de verkeersregelinstallatie zo afgesteld dat het linksafslaande verkeer vanuit de Dwarsstraat en de Spoelstraat vrije doorgang had. Als het licht op groen stond, konden automobilisten zonder belemmeringen linksaf slaan. In de nieuwe situatie is dit anders. Voortaan krijgen het rechtdoorgaande en het linksafslaande verkeer uit de Spoelstraat en de Dwarsstraat tegelijk groen licht. Als u linksaf wilt slaan, moet u het rechtdoorgaande verkeer vanuit de tegenovergestelde richting eerst voor laten gaan voordat u kunt afslaan.

Uiteraard moet iedereen even wennen aan de nieuwe verkeerssituatie. Houdt u zich aan de algemene verkeersregel: rechtdoorgaand verkeer heeft voorrang op afslaand verkeer.

MEER INFORMATIE
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Van Apeldoorn. Zij is tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer 040-2893738.

Publicatie 13 december 2005

LOKET VAN A TOT Z DRIE DAGEN GESLOTEN

Het Loket van A tot Z, in het gemeentehuis locatie Mierlo, is gesloten op vrijdag 16, woensdag 28 en vrijdag 30 december.