Singles matchen op 'eerste indruk'

Firstclick.nl

Singles matchen op 'eerste indruk'

FirstClick.nl eerste matchingsite op basis van een wetenschappelijke rangschikmethode

Amsterdam, 14 december 2005: Vanaf vandaag is FirstClick.nl online, de eerste matchingsite die de natuurlijke wijze waarop de eerste indruk tot stand komt, nabootst. Terwijl andere datingsites in feite databases zijn waarin singles een foto en een beschrijving van zichzelf achterlaten, hanteert FirstClick.nl een totaal andere, wetenschappelijke rangschikmethode. FirstClick.nl richt zich hierbij hoofdzakelijk op singles met uitgebreide interesses en een brede algemene ontwikkeling.

Er is veel onderzoek gedaan naar interpersoonlijke aantrekking. Daaruit blijkt dat mensen hoofdzakelijk vallen op mensen die op hen zelf lijken. Deze gelijkenissen hebben vooral betrekking op het uiterlijk, levensstijl en achtergrond. Gebleken is dat op de bestaande datingsites gemiddeld 68% van de zoekenden géén foto van zichzelf plaatst, uit angst om door bekenden gesignaleerd te worden. Echter veruit het grootste deel van de zoekenden op deze sites selecteert potentiële partners op basis van foto's van ingeschrevenen. Zodoende is het merendeel van de ingeschrevenen op deze sites bij voorbaat kansloos.

FirstClick.nl kan met haar wetenschappelijke en doelgerichte aanpak teleurstelling bij zoekende singles voorkomen. In de methode van FirstClick.nl worden alle elementen meegenomen die in het dagelijks leven ook de eerste indruk vormen. Singles rangschikken hun 'voorkeur' door keuzes te maken uit verschillende afbeeldingen en steekwoorden: 'Welk type gezicht past bij mij'; 'Welke interessegebieden zijn voor mij belangrijk?'; 'Wat voor levensstijl past bij mij?'. Hieruit ontstaat een voorkeursprofiel. Deze wordt vergeleken met alle aanwezige profielen in de database. Dit resulteert in een match met de meest overeenkomstige voorkeuren. Hierna krijgen de gematchte singles elkaars profiel en foto te zien. De foto's van deelnemers zijn dus niet eenvoudigweg te bekijken voor iedereen. De singles die gematcht zijn geven aan of zij per e-mail contact willen. Er wordt pas betaald bij wederzijdse interesse.

Zie: www.firstclick.nl