Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

14 december 2005

Apeldoorn - Vrouw gewond - bestyuurder doorgereden

Een 37-jarige Apeldoornse vrouw raakte dinsdagmorgen (13/12) op de kruising Sprengenweg/Vosselmanstraat gewond door aanrijding met een onbekende automobilist die na de aanrijding doorreed. De vrouw met haar spartamet bij de oversteekplaats van Beekpark en de Sprengenweg te wachten en stak bij groen licht over toen rond 07.50 uur de automobilist door het rode verkeerslicht reed en de vrouw aanreed. De vrouw probeerde te remmen maar werd toch aangereden en kwam ten val. Zij heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen. De onbekende bestuurder ging er vervolgens vandoor. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Apeldoorn - Lichtgewonde door aanrijding

Een 16-jarige Apeldoornse bromfietsster raakte dinsdagmorgen (13/12) op de kruising Kanaalstraat gewond door aanrijding met een 38-jarige bestuurder uit Hengelo van een bestelauto. De man reed over de Kanaalstraat en sloeg rond 10.40 uur linksaf. Hij liet hierbij de bromfietsster niet voorgaan en een aanrijding was het gevolg. Het meisje liep een schaafwond aan haar knie op.

Apeldoorn - Crossende automobilisten aangehouden

De politie heeft dinsdagavond (13/12) op de Roggestraat twee crossende automobilisten aangehouden. De politie trof rond 23.20 uur een19-jarige en een 21-jarige Apeldoorner aan in de parkeergarage na een melding dat beiden aan het crossen waren. De politie gaf beide bestuurders een bekeuring voor het zich zonder doel ophouden in een parkeergarage.

Apeldoorn - Automobilisten onder invloed

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (14/12) op de Mheenlaan een 33-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man woensdagmorgen vroeg rond 01.00 uur en constateerde dat hij te veel alcohol ge dronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,8. De politie controleerde rond 01.25 uur op de Valkenweg een 28-jarige plaatsgenoot. Hij blies een promillage van 1,2. De politie maakte in beide gevallen proces-verbaal op.

Apeldoorn - Geld door zakkenroller ontvreemd

Een onbekende man heeft dinsdagmiddag (13/12) op de Hoofdstraat geld van een 18-jarige vrouw gestolen. De vrouw pakte rond 15.30 uur haar mobiele telefoon uit haar broekzak en voelde dat een eurobiljet en haar pinpas uit haar zak werden gehaald. Zij zag een man wegrennen in de richting van het Raadhuisplein. Een passant trof later de pinpas aan en gaf deze terug aan de eigenares. De vrouw deed aangifte bij de politie.

Apeldoorn - Dubbele brand in flat Parelvissersstraat

In een flat aan de Parelvissersstraat brak dinsdagavond tweemaal brand uit. Na de tweede brand hield de politie een 22-jarige verdachte uit Apeldoorn aan, op verdenking van brandstichting in zijn eigen woning. Rond 19.35 uur kregen politie en brandweer melding van een brand op de 10e etage. Brandweer, politie en ambulance waren snel ter plaatse en de flat werd ontruimd. De brandweer had het vuur snel onder controle en rond 21.20 uur konen de bewoners weer terug naar de flat. De oorzaak van deze brand is nog niet vastgesteld. De bewoners waren niet thuis toen de brand uitbrak. De politie heeft geen aanwijzingen dat er een misdrijf is gepleegd. Terwijl de brandweer nog aanwezig was brak rond 21.25 uur opnieuw brand uit in dezelfde flat, dit keer op de 9e etage. In deze woning bleken twee, reeds in september ontruimde hennepkwekerijen te zijn. De brand was onder verdachte omstandigheden in de woonkamer ontstaan. De brandweer had ook deze brand snel onder controle. De 22 jarige hoofdbewoner werd aangehouden. Hij ontkende iets met de brand in zijn woning van doen te hebben en is in de loop van de nacht in vrijheid gesteld. Er volgt nog een nader onderzoek.

Apeldoorn - Brandje in bouwmarkt

In een bouwmarkt aan de Sleutelbloemstraat brak rond 21.20 uur brand uit in een stellage. Politie en brandweer kregen rond 21.20 uur melding dat er brand zou zijn. Ter plaatse bleek het personeel de brand reeds geblust te hebben. Een aantal medewerkers rook een brandlucht en trof een brandende stellage met gordijnen aan. Het brandje was snel geblust. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. Een ander onderzoek volgt.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --