Gemeente Wijk bij Duurstede

Fittest en beweegactiviteiten voor senioren

In de eerste week van januari ontvangen 1000 inwoners in de leeftijd van 55 tot 65 jaar uit Wijk bij Duurstede een uitnodiging voor een fittest. Deze fittest vindt plaats op 11 februari 2005 in de Hordenhal.

Wijk in Beweging voor 55-plussers
Het project `Wijk in Beweging voor 55-plussers' wil meer mensen in onze gemeente in beweging krijgen. Niet alleen omdat dat gezond is, maar ook omdat samen bewegen met leeftijdgenoten een leuke, gezellige bezigheid is. Bewegen heeft veel positieve effecten op de gezondheid: het kan leiden tot een beter slaappatroon, lagere bloeddruk en een positievere gemoedstoestand. Allemaal zaken die het leven prettiger maken, zeker voor de jeugd van vroeger!

Als vervolg op de fittest start in maart een introductieprogramma met beweegactiviteiten. Tijdens dit programma maken de cursisten kennis met diverse beweegmogelijkheden, zoals tennis, zwemmen en conditietraining. Uiteraard gaat de gespecialiseerde docent daarbij uit van de mogelijkheden van de cursisten. Na het introductieprogramma van 12 weken kunnen senioren die willen blijven bewegen, deelnemen aan het vervolgprogramma van 30 weken.

Fittest in Wijk bij Duurstede
De fittest wordt gehouden op zaterdag 11 februari 9.30 tot 16.00 uur in de Hordenhal. De fittest kost EUR 3 per deelnemer. Inwoners van Wijk bij Duurstede tussen 55-65 jaar die geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen, maar die wel willen deelnemen aan de fittest, kunnen zich op donderdag aanmelden bij dhr. E. Tolboom en op de overige dagen bij dhr. J. van Holten. Beiden zijn te bereiken op tel. 595572.


* Geplaatst op: 14-12-2005 10:16:46