Gemeente Wijk bij Duurstede

Bijdrage in de premie van een aanvullende ziektekostenverzekering voor Minima

Op 18 oktober 2005 is door het college van burgemeester en wethouders de regeling bijdrage in de premie van een aanvullende ziektekostenverzekering vastgesteld.

Doelstelling
Doelstelling van de regeling is het verlenen van een bijdrage in de hoge kosten van een aanvullende verzekering en op deze wijze een lastenverlichting te bewerkstelligen ten aanzien van ziektegerelateerde kosten. Personen tussen de 18 en 65 jaar met een inkomen van maximaal 110% van de bijstandsnorm en een vermogen beneden de in de Wet werk en bijstand gestelde normen kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van EUR 6 per maand voor de kosten die verband houden met een aanvullende ziektekostenverzekering. Indien kan worden aangetoond dat er een aanvullende ziektekostenverzekering is afgesloten, kan over de maanden dat er voor deze verzekering is betaald, een bedrag van EUR 6 per maand worden teruggevraagd van de gemeente. De mogelijkheid voor de bijdrage van EUR 6 per maand geldt voor het gehele jaar 2005.

Voorwaarden
Voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze bijdrage zijn:
- tussen de 18 en 65 jaar oud,

- een inkomen tot 110 % van het toepasselijke bijstandsniveau,
- de aanwezigheid van een aanvullende ziektekostenverzekering
- een vermogen dat niet meer bedraagt dan:
EUR 5.105,- voor een alleenstaande,
EUR 10.210,- voor een alleenstaande ouder of voor gehuwden (opgeteld vermogen)

Personen die tot de doelgroep behoren en al een uitkering ontvangen of het afgelopen jaar in het kader van het minimabeleid een vergoeding hebben ontvangen, hoeven geen aanvraag in te dienen. Zij zullen op kort termijn de bijdrage op hun rekening ontvangen.

Meer info
Nadere informatie omtrent de voorwaarden en het verkrijgen van een aanvraagformulier kan worden verkregen via de afdeling Publiekszaken in het gemeentehuis, tel. 595595.


* Geplaatst op: 14-12-2005 10:17:45