Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80

Ron Moes
Remco GerretsenGerard
Rob van der Vrooland
Veen Leo
Dortland

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Tweede en derde verdachte die met foto's op politie internetsite stonden gearresteerd / Amsterdam-Amstelland (14/12/2005)

De politie arresteerde gisteren een 20-jarige man uit Oss die met zijn foto op de politie internetsite stond. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de voetbalrellen tijdens het duel om de Johan Cruyffschaal. Vanmorgen meldde een 19-jarige man uit Vleuten zich aan een politiebureau in Amsterdam. Deze man stond met zijn foto op de politie internetsite en wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de voetbalrellen. Deze verdachte werd door de politie na een tip getraceerd en benaderd. Hierdoor meldde de man zich bij de politie in Amsterdam.

Op de politie internetsite staan foto's van 10 gezochte verdachten in de regio Amsterdam-Amstelland. Er zijn inmiddels drie verdachten van de lijst aangehouden.

De politiesite is inmiddels door 253.000 mensen bezocht. Een aantal bezoekers heeft contact opgenomen met de politie of met Meld Misdaad Anoniem en heeft bruikbare tips doorgegeven. Deze tips worden nader onderzocht.