Gemeente Franekeradeel


Rectificatie

Vorige week is bij de bouwaanvragen abusievelijk in de krant vermeld dat er een aanvraag is binnengekomen voor het vergroten/veranderen van een pand, Raadhuisplein 1 te Franeker: het adres moet zijn: Raadhuisplein 3 te Franeker.

---

Bekendmaking

De besluiten van de gemeenteraad van 1 december 2005 tot wijziging van de:

Verordening op de heffing en invordering van leges

Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten

Verordening op de heffing en invordering van onroerende zaakbelastingen

Verordening op de heffing en invordering van de afvalstoffenheffing

Verordening op de heffing en invordering van rioolrechten

Verordening parkeerbelastingen

treden in werking vijf dagen na heden.

Deze besluiten liggen voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker.

Een ieder kan op verzoek -tegen betaling van leges- een afschrift krijgen van genoemde besluiten.

---

Marktverordening

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat bij besluit van 1 december 2005 de gemeenteraad de Marktverordening gemeente Franekeradeel 2005 heeft vastgesteld. Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na het verstrijken van de termijn van zes weken na deze publicatie.

De verordening ligt vanaf heden voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, afdeling BBO, Harlingerweg 18 te Franeker.
---

Inspraak voor het oprichten van 2 woningen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel maken bekend dat er 2 bouwaanvragen zijn ingediend voor het realiseren van:


* een woning op het perceel Leeuwarderweg 12 te Franeker.
* een woning op het perceel Leeuwarderweg 12a te Franeker.

De betreffende bouwplannen passen niet binnen het geldende bestemmingsplan Bloemketerp. Dit heeft tot gevolg dat vrijstellingsprocedures ingevolge artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening doorlopen moeten worden. Met toepassing van deze procedures kan vrijstelling worden verleend van het geldende bestemmingsplan.

Op grond van het bepaalde in artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en het bepaalde in de Inspraakverordening gemeente Franekeradeel liggen de bouwplannen met ingang van 15 december 2005 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn/haar zienswijzen omtrent de bouwplannen naar voren brengen.

Gedurende de termijn dat de plannen ter inzage ligt, kunt u nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen bij mevrouw L. Hofstede van de afdeling Bouwen en Milieu of telefonisch op nummer 0517-380448.

Bovendien wordt u tijdens de termijn dat de plannen ter inzage liggen in de gelegenheid gesteld om uw zienswijzen over de bouwplannen schriftelijk naar voren te brengen bij het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Let wel: de gemeente heeft ten aanzien van de bouwplannen nog geen officieel standpunt ingenomen.

---

Besluitenlijst College van B&W 6 december 2005

Besluit bezwarencommissie.

Besluit:

Beslissen conform Besluit bezwarencommissie.

Exploitatieovereenkomst Franeker Zuid.

Besluit:

* Instemmen met de Exploitatieovereenkomst Franeker Zuid.
* Overgaan tot ondertekening van de Exploitatieovereenkomst op 11 januari 2006.

Beheer gevonden voorwerpen.

Besluit:

* Instemmen met aanschaf zeecontainer voor opslag gevonden voorwerpen en dekking en laste van de post onvoorzien incidenteel.
* Instemmen met uitbesteden beheer gevonden voorwerpen en dekking t.l.v. onvoorzien structureel.

Stembureauleden.

Besluit:

Personen vragen of ze tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 7 maart 2006 beschikbaar zijn als stembureaulid.

Stichting Peuterspeelzalen Franekeradeel subsidieafrekening 2004.

Besluit:

* Kennis nemen van de jaarstukken 2004 van de Stichting Peuterspeelzalen Franekeradeel.

* De subsidie aan de Stichting Peuterspeelzalen Franekeradeel voor het jaar 2004 vaststellen.

Afrekening subsidie 2004 Streekcentrum de Skûle.

Besluit:

* De subsidiebedragen voor de verschillende activiteiten voor 2004 definitief vaststellen.

* Kennis nemen van het inhoudelijk jaarverslag.
* Instemmen met het verzoek om voor de jaren 2005 en 2004 een hogere egalisatiereserve aan te houden dan volgens de uitvoeringsovereenkomst is toegestaan.

* In 2004, voor de laatste maal, accepteren dat de goedkeurende accountantsverklaring ontbreekt.

Verzoek Sjaerdema Liauckemaruiters inzake het voorstel paarden en pony sport.

Besluit:

* Medewerking verlenen aan de bouw van een tweede rijhal onder bepaalde voorwaarden.

* Grond verkopen tegen commerciële waarde.18 te Franeker.
---

Geen zienswijzen Monumentenaanvraag

Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er geen zienswijzen zijn binnengekomen op het ontwerpbesluit van de aanvraag om een monumentenvergunning van:


* Corporatieholding Friesland voor het gedeeltelijk slopen van een pand op het perceel Academiestraat 10 te Franeker.
---

Ontwerpbesluit monumentenaanvraag

Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag voor een monumentenvergunning is binnengekomen van:


* J.C. Smelik voor het realiseren van twee badkamers in de voormalige depotruimtes op de eerste verdieping in het achterhuis op het perceel Voorstraat 49 te Franeker. Wij zijn voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijlagen, liggen met ingang van 14 december 2005 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Op werkdagen liggen de stukken van 9:00 tot 13:00 uur ter inzage en op woensdags van 9:00 tot 18:00 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder gemotiveerd zijn/haar zienswijzen schriftelijk indienen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Tevens kan een ieder gedurende deze termijn aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of mondeling zienswijzen naar voren brengen en/of verzoeken om een gelegenheid tot een gedachtewisseling over het ontwerpbesluit of telefonisch bij mevrouw C. Hoffman van de afdeling Bouwen en Milieu op nummer 0517-380439.

Een afschrift van de zienswijze zal worden verzonden aan de aanvrager. Degene die een zienswijze indient, kan door middel van een aparte brief verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet kenbaar te maken.

Alleen zij die tijdig schriftelijk of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet eerder in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen dan wel dat de definitieve besluitvorming afwijkt van het ontwerpbesluit.

Franeker, 14 december 2005.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

M.J. Haveman, burgemeester.

H.J.J. de Jong, secretaris.


---

Vrijstelling(en)

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:

A. met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en/of met toepassing van artikel 50 lid 4 van de Woningwet de aanhoudingsplicht te doorbreken en bouwvergunning te verlenen voor:


1. het vergroten van een bijkeuken en garage op het perceel Marten Oostwoudstraat 1f te Franeker;


2. het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Bruorren Halbertsmastraat 7 te Franeker;


3. het bouwen van een berging op het perceel C Lelystraat 2 te Franeker.

B. met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor:


1. het oprichten van zes woningen met bijgebouwen op het perceel Hortusstraat 1 t/m 11 oneven (voormalige binnenlocatie GGZ) te Franeker.

De hierop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 15 december 2005 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen tegen het voornemen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

Franeker, 14 december 2005.

De burgemeester,

M.J. Haveman.

---