Politie Zuid-Holland-Zuid

14/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

14-12-2005 - persberichten district I

POLITIE HOUDT OVERLAST IN DE GATEN
DORDRECHT De politie houdt de komende tijd overlastmeldingen bij portiekwoningen aan de Tak van Poortvlietstraat in Dordrecht in de gaten. Al enige tijd klagen vooral oudere bewoners over het feit dat personen s -avonds laat in het gebouw zijn en soms op adressen aanbellen of op deuren kloppen. Hierdoor schrikken de bewoners. Deze personen zien kans binnen te komen ondanks dat er beveiliging zit op de toegangsdeuren.

WEGGENOMEN
ZWIJNDRECHT De politie heeft op dinsdagmorgen 13 december drie minderjarige jongens (2x14 jaar en 15 jaar) uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden op het Hof van Holland. De jongens hadden een bal weggenomen bij een speelgoedwinkel en waren met de bal aan het voetballen op het parkeerdek. De eigenaar van de winkel stapte op de jongens af en kreeg uiteindelijk de bal terug. De politie die in de buurt was, hield de jongens aan. Ze zijn na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

DIEFSTAL FIETS
ZWIJNDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 13 december een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Westelijke Parallelweg. De politie zag hoe de man een fiets probeerde te stelen. Hij werd aangehouden en na verhoor heengezonden. De man krijgt een dagvaarding. ZWIJNDRECHT Een 25-jarige man uit Zwijndrecht is dinsdagmiddag 13 december gesnapt door de politie toen hij een fiets stal achter het station van Zwijndrecht. De politie hield de jongeman aan en zond hem na verhoor heen met een dagvaarding.

VERDACHT
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 14 december twee mannen van 27 en 24 jaar uit Rotterdam aangehouden op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. De politie zag de auto van de twee naast een andere auto staan bij een tankstation langs de A16. Bij het zien van de politie gingen beide wagens ervandoor. De politie wist een wagen te stoppen waarin de twee verdachten zaten. Van de andere wagen werden gegevens genoteerd. Op de vraag wat de inzittenden aan het doen waren, kwam geen antwoord. Er werd ook een gebruikershoeveelheid wiet in de auto aangetroffen. Bij controle van de gegevens van de 24-jarige bleek deze al eerder bekeurd te zijn voor drugsrunnen. De 27-jarige kon zich niet legitimeren. Beiden konden hun weg vervolgen. De een met een bekeuring voor runnen en de ander voor geen legitimatie.