Politie Zuid-Holland-Zuid

14/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

14-12-2005 - persberichten district II

VERLICHTINGSCONTROLE
ALBLASSERDAM Het Verkeers Handhavings Team (VHT) heeft op dinsdagmorgen 13 december een verkeerscontrole gehouden op de Edisonweg. De controle was gericht op fietsverlichting en duurde van 06.00 tot 09.00 uur. 197 passanten kwamen voorbij en er werden 30 procesverbalen geschreven voor geen fietsverlichting. De controle werd gehouden ter bevordering van de verkeersveiligheid.

VERDACHT VAN DIEFSTAL
LEERDAM De politie heeft op dinsdagmiddag 13 december een 47-jarige man uit Leerdam aangehouden op verdenking van diefstal. De man zou geld uit een portemonnee in een woning aan de Prinses Margrietstraat hebben weggenomen. Dit gebeurde op 1 december j.l. Een 20-jarige vrouw uit Leerdam was op bezoek in de woning bij haar vriendin. De verdachte is de vriend van die vriendin. Er werd 40 euro weggenomen. De 47-jarige ontkent de diefstal gepleegd te hebben. Wel heeft hij dinsdagmiddag bij de politie de diefstal van zegelkaarten bekend. De man nam zegelboekjes weg bij een kennis in een woning aan de Azaleastraat. Dit gebeurde op 7 december j.l. De verdachte leverde de boekjes vervolgens in bij een nabijgelegen supermarkt en kreeg geld voor de zegelboekjes. Deze centen gebruikte hij voor het kopen van drugs. De man werd herkend op camerabeelden bij de supermarkt. De politie heeft de man na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Beide gedupeerden hebben aangifte gedaan van diefstal.

HARDDRUGS
ARKEL De politie heeft dinsdagavond 13 december een 21-jarige man uit Hoogblokland aangehouden in de Prinses Margrietstaat in Arkel. De jongeman was in het bezit van harddrugs. De politie controleerde de 21-jarige man en de twee autos waarin hij spullen van de een naar de ander aan het overladen was. In een van de voertuigen werd een kleine hoeveelheid speed en xtc-pillen aangetroffen. Daarop werd de 21-jarige gefouilleerd. De jongen bleek in zijn kleding ook nog speed bij zich te hebben. Daarop werd hij aangehouden en na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De drugs zullen worden onderzocht door de technische recherche.