Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Benoeming directeur Dienst Uitvoering Voedsel en Waren Autoriteit


14 december 2005 -
De minister van LNV heeft dr. ir. R.J. (Rob) Dortland met ingang van 1 maart 2006 benoemd tot directeur Dienst Uitvoering van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). Hij volgt drs. A.M.W. Kleinmeulman op, die per 1 september 2005 is benoemd tot Inspecteur-generaal van de VWA.

Dortland (57) studeerde levensmiddelenchemie aan de (toenmalige) Landbouwhogeschool in Wageningen en promoveerde daar in 1980. Hij is in diverse functies werkzaam geweest bij de ministeries van VROM en LNV en V&W. Sinds 1 oktober 2002 is hij werkzaam als directeur VGP bij het ministerie van VWS te Den Haag. Het beleidsterrein van deze directie omvat voeding en voedselveiligheid, productveiligheid en letselpreventie, alcohol-, tabak- en drugsbeleid en verslavingszorg.

De Voedsel en Waren Autoriteit is een agentschap bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De ministeries van VWS en LNV zijn beide opdrachtgever van de VWA. De Dienst Uitvoering is verantwoordelijk voor het houden van toezicht op bedrijven en instellingen onder meer door het verrichten van inspecties, monsteronderzoek en keuringen.